Flørlitrappa 830 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen opp Flørlitrappa. Å komme seg til Flørli i Lysefjorden er et lite puslespill. Det går noen båte/ferger til Flørli direkte der turen også starter. Best å høre/sjekke avganger med fergeselskapet.

florli

Denne turen tar en nådeløs rett til fjells. Fra havniå 4444 trappetrinn opp til 830 moh. Her får en teste hvor mye melkesyre lårene tåler. Turen tilbake er litt slakere selv om det den siste delen er litt bratt.

florli_hoyde

Målet er vel klart og tydelig spikret på veggen på kaia i Flørli. Rundløype og opp 4 444 trinn til toppen. Bare å gjøre seg klar til å bli litt svett.

BILDE_482

Det her gjelder vel på alle fjellturer. Så dette tas til etterretning. Men det er litt ekkelt å gå opp tretrappa når det regner så det er bare å satse på at det blir en fin høstdag.

BILDE_483

Ved siden av trappa og skinnegangen går rørgata opp til fjells. Trappa er ikke akkurat bred for å si det sånn.

BILDE_484

Siden det er litt vanskelig å komme seg til Flørli er det organisert privat skyss med en større båt. Så det er en del folk som går opp trappa i dag.

BILDE_485

Viktig å markere milepæler på veien til målet. Er det det nettopp trinn nummer 1000 en har gått opp og nesten en fjerdedel til toppen er unnagjort.

BILDE_486

Høydeskrekk eller føling med høyden? Da kan det være lurt å ikke snu seg for å nyte utsikten nedover til Lysefjorden. Flotte farger i fjellet i begynnelsen av oktober.

BILDE_487

En liten knekk i både rørgata og trappa tyder på at det blir litt bratt nå. En får nesten følelsen å gå opp en gardintrapp.

BILDE_488Vanskelig å formidle hvor bratt denne delen av trappa er. Så det er bare å ta båten til Flørli og finne ut av det selv.

BILDE_490

Skulle en få opp fart her, så får en bra med fart helt til bunns.

BILDE_491

En cafe finnes, eller fantes, her. Det er mulig å ta en titt innom, men det var dårlig med servering av kaffe og vaffelkaker.

BILDE_492

Den siste kneiken før terrenget flater litt ut. Jobben er nesten gjort og det er ikke mange trinn igjen til en er på 830 moh.

BILDE_493

De siste høydemeterne er det vil ikke akkurat snakk om å gå i en trapp, men mer på planker. Men får å kunne skryte på seg 4444 trinn måtte en vel finne på noe.

BILDE_495

Et blikk tilbake til kneiken der trappe går bratt nedover. Ser ut om en havner i intet dersom en går ned der en kom opp.

BILDE_496

“Trinn” 4444 er nådd. Nå er det bare å rusle tilbake til kaia.

BILDE_497


Videosnutt fra turen opp Flørlitrappa.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *