Bynuten 671 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Bynuten og Selvikstaken. Turen starter fra parkeringsplassen ved Rv 508 Seldalsheia sør for Hommeland.

bynuten

På denne turen går en både til Bynuten og Selvikstaken siden begge toppene kan kombineres. Dermed blir det en tur på ca. 16 km og det går en del opp og ned slik at det blir noen høydemeter i løpet av dagen.

bynuten_hoyde

Utsikt fra Bynuten på en finværsdag.

image

Panoramautsikt fra Bynuten i retning nord.

image

Panoramautsikt fra Bynuten. Mot sørøst ligger Dammen på ca. 413 moh. En del av Storatjørna er så vidt synlig i midten. Det borterste vatnet er Ragtjørna hvor også Oltedal ligger. Oltedal og Ragtjørna ligger på ca. 37 moh.

image

Utsikt fra Selvikstaken nordover mot Forsand. På odden ligger Forsand og i bakgrunnen ser en brua som går over Lysefjorden.

image

Panoramautsikt fra Selvikstaken. Til venstre Høgsfjorden som strekker og åpner seg nordover. Brua over Lysefjorden til Forsand synes fra midten til venstre. Frafjord og Dirdal ligger til høyre der fjorden slutter.

image

Utsikt sørøstover i retning Frafjord. Dirdal ligger bakom fjellknausen til høyre, mens Frafjord ligger ved fjordens ende i midten.

image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *