Litltinden 717 moh

Publisert den

 

litltindenDagens turmål Litltinden til høyre. Snøen har forsvunnet nesten helt på denne tiden av året, i hvert fall i kystnære strøk. Det er bar litt igjen på toppen. I midten ligger Valvikdalen og Fv 834 til Bodø.

image Det er bra sikt over Vestfjorden og utover til Lofoten.

image

Breitinden kan ikke nås uten klatring når en er på Litltinden. Landegode ligger bakom denne toppen og kan bare ses delvis fra Litltinden.

imageSteigtinden, fjellet som er godt synlig fra mange vinkler og perspektiver. Karakteristisk profil med Steigtidnvatnet rett nedenfor.

image Fra toppen har en fin oversikt over Valvika og deler av Valvikdalen. På Skautuva til venstre i bildet ligger enda litt snø.

imageSå er Litltinden nok ikke den eneste toppen i Bodø området hvor en finner et Glimt flagg. Fargemessig gjør seg flagget i hvert fall bra på toppen.

image Panoramautsikt fra toppen i retning nord. Bakom Mjellefjellene er bare en del av Landegode synlig. I midten vises Kjerringøy og fergekaia på Misten.

imagePanoramautsikt sørover. Her ligger Sjunkhatten nasjonalpark med Steigtinden i midten som kjent landemerke. I bakgrunnen synes Børvasstindan, Småtindan i Gildeskål og Fugløya.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *