Steigtinden 793 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Steigtinden. Parkering ved Skau samfunnshus. Turen starter litt lenger innover når en følger veien fra samfunnshuset.

steigtinden

steigtinden_hoyde

Oppstigning oppigjennom Skaugskaret. Skaret ligger på ca. 380 meter. Første delen går til store deler gjennom skogen og er litt bratt. En har bra driftstemperatur når man er oppe i Skaugskaret. I finværet får en utsikt mot både Landegode og Lofoten.

IMG_0003Fra Skaugskaret stiger terrenget slakt mot Steigtinden. Etter hvert kommer Steigtinden i synet og det blir litt opp og ned i terrenget før en når foten til Steigtinden. Stien er tydelig og terrenget lett gått.

IMG_0023Ved foten til Steigtinden ligger en stor steinur. Vatnet nedenfor ligge ca. 580 moh. Herfra og til toppen er det ca. 200 høydemeter igjen. Terrenget er bratt, men stien er tydelig. En storslagen utsikt midt fra Sjunkhatten nasjonalpark venter på toppen.

imageNedre til venstre vises så vidt Steigtindvatnet. På fjellene i nord er det enda litt snø på toppene, deriblant Sjunkhatten som gir nasjonalparken sitt navn. Mistenfjorden ser en meg begge “armer”, Nordfjorden og Sørfjorden.

IMG_0009Nederst ligger Steigtinvatnet og rett frem Kjerringøy. Bak Kjerringøy ser en Steigen og helt, helt borte Lofoten. Fjellet i forgrunnen er ryggen som går opp til Litltinden/Mjellefjellet.

IMG_0010Hopsfjellet med sin markante rygg. Til høyre for ryggen ligger Store Svartvatnet og til venstre Vatnevatnet. Skjerstadfjorden ligger til høyre nedenfor Børvasstindan.

IMG_0026Panoramutsikt fra Steigtinden med Landegode til venstre. Tøffe fjellformasjoner på toppen. Steigtindvatnet og Mistenfjorden i midten. Snødekte topper rundt Sjunkhatten.

IMG_0012Landegode er nesten bare en skygge i motlyset. Lofoten synes tydelig bak Landegode.

IMG_0021Pause på toppen og en kan dingle litt med føttene.

imagePanoramautsikt fra vest til nord. Fjellene som ligger i Bodø, Steigen, Fauske og Sørfold kommune.

imagePanoramautsikt fra sør til vest. I midten ligger fjellene på Norsia, deriblant Skaugtuva.

imageMinnetavle på toppen av Steigtinden. I 2014 omkom en ung mann på vårparten her oppe.

imageOppe på toppen ser en hvordan Steigtinden stuper ned, men først når en går ned til “hullet” i Steigtinden for en et skikkelig inntrykk om hva som betyr loddredd ned.

imageSå finnes det ikke bare et hull i Torghatten, men også i Steigtinden. Et vindu med utsikt kan en si, og utsikten er en av den sjeldne en kan få.

imageHullet ligger litt nedenfor toppen og er verdt en avstikker.

imageSnøen har ikke sluppet helt, men den har ikke mange dager igjen før sommeren er kommet også til Steigtinden.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *