Kvarven 604 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Kvarven. Kjør fv. 834 på Kjerringøy til ca. 1 kilometer nord for Kjerringøy sentrum og sving i retning Øyjord. Liten parkeringsplass når en kommer på grusveien sør for campingplassen.

En av de turene der en bare går og plutselig er på 600 moh. Slakt terreng og fint å gå helt til toppen.

Fra grusveien starter turen som er godt skiltet. Men ikke ta trappen opp til den private hytta, en må ta stien som går til venstre i skogen. Stien er tydelig og synes godt helt til toppen.

Store deler av turen går i skogen. På varme sommerdager som i dag er en takknemmelig får skyggen som en får her.

Som en ser på stien er turen velig populær. Lett tilgjengelig, ikke noe særlig bratt er det ca. 3,5 kilometer til toppen.

Også underveis er det skiltet hvor en skal gå.

Etter hvert kommer en til denne benken som inviterer til å hvile litt å nyte utsikten. Klart vær er det i dag slik at en kan så både til Steigen og Lofoten.

Det er tørt i dag, men en må krysse en del myrområder. Her det lagt til rette med planker for å komme seg tørrskodd over her. I bakgrunnen ser en allerede toppen til Kvarven.

Skogen blir tynnere og sikten mot Kvarven bedre. Et fint turområde å gå i.

Den siste bjørkeskogen før en kommer seg ut av skogen og over skoggrensen. Her er det lyst og skogen ikke lenger så tett som ved starten av turen.

Et blikk tilbake over myra og bjørkeskogen. I midten bakerst vises Værøy veldig godt. Lenger til høyre kan en se Mosken og så vidt også Lofotodden.

Skogen ligger bak og det er fri sikt opp i retning Kvarven. Den hvite steinformasjonen er markant i landskapet og bryter litt opp mellom blå og grønne farger.

Utsikt nordover i retning Strandå ved foten av Strandåtindene. Til venstre ser en allerede fjelltopper i Steigen.

Mot sørvest ser en fjellene som Laukstelltinden, Misttinden, Heimdalstinden, Breifjellet og Fjærkjerringa.

Øyene i midten av bildet er deler av Karlsøyværet. Herfra kan en også se Kjerringøy sentrum og Kjerringøy gamle handelssted. Lofoten i bakgrunnen.

Varden på toppen av Kvarven. Her er det forholdsvis flat og en får egentlig ikke følelsen av at en er 600 moh. Likevel har en fin utsikt på toppene rundt omkring på Kjerringøy.

Nordover ligger de høyeste toppende på Kjerringøy. Masse utfordringer og fine turmuligheter. Det er bare å velge å vrake dersom en har såpass mange muligheter.

Utsikt fra toppen sørvestover. Indre Fjærvatn og Sørvatnet i midten av bildet.

Å komme seg til nabotoppen Blåfjellet er ikke så enkelt. Det ligger et stort skar mellom Kvarven Blåfjellet og det er kanskje greiest å ta turen til Blåfjellet en annen gang.

Utsikt sørover der en ser Børvasstindan og Steigtinden i det fjerne. Til venstre ligger Sjunkhatten nasjonalpark.

Den markante profilen til Steigtinden er godt synlig fra nesten alle fjelltopper i området. Først når en står her oppe ser en hvor mange vann som finnes på Kjerringøy.

Terrenget heller fra toppen sørover og en har virkelig god plass her sammenlignet med andre topper på Kjerringøy.

I nordøst ligger Reindalskartinden og Ørnnestinden.

Så ser en Eidetinden til venstre. Den er også Kjerringøys høyeste fjell. I midten ser en Kaffetinden og Opplitindan.

Rett i nord vises Strandåtindan og Låtertinden.

Før turen går ned igjen en kjapp “fjelfi” på kanten av fjellet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *