Vågnakken 262 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til fra Vågnakken. Turen starter fra parkeringsplassen på Naurstadhøgda rett ved rv. 80 mellom Bodø og Fauske.

Lett turterreng der en først går via Sjurnakken 183 moh til Vågnakken 262 moh. Fra Sjurnakken går en noen høydemeter ned for så å gå opp til Vågnakken.

På tur opp til Sjurnakken for en utsikt over Tverrlandet samt Tverrlandsbrua. Bakom ligger Hopsfjellet og Bodømarka.

Borvasstindan sett fra Sjurnakken. Fjellrekken til venstre omfatter toppene som tilhører Åselitindan, mens den til høyre er Falkflogtindan.

Stisystem på tur opp i retning Sjurnakken. Utsikt over Saltfjorden mot Bodø.

På Sjurnakken er det satt opp både benker og gapahuk. Fin plass for å nyte utsikten.

Fra Sjurnakken utsikt nordover. Til venstre vises Steigtinden.

Liten stopp på Sjurnakken med utsikt sørøstover i retning Naurstad og Skjerstadfjorden.

Turen går videre i retning Vågnakken. Stien er godt merket og mye brukt. Herfra må en noen meter ned for så å gå opp igjen. Mye skog på Vågnakken, men Vågfjellet i bakgrunnen er helt snaut.

Selv om det ikke er mulig å gå seg vill her er det satt opp et skilt for sikkerhets skyld. Tverrlandsmarkas venner har gjort en bra jobb.

Utsikt nedover i retning Sjurnakken. Gapahuken er så vidt synlig. Stien ser en fra høyre og hvordan den går bortover til gapahuken. Tverrlandsbrua til høyre i bakgrunnen.

De siste metrene før en er opp på Vågnakken. Til venstre ligge Vågfjellet.

På Vågnakken er det satt opp trimkasse med bok. Turen opp hit har vært på 2 kilometer og høydeforskjellen har vært på ca. 260 selv om turen starter 80 moh.

Rett bakom Vågnakken ligger Vågfjellet.

Det er varmt og overskyet. Noen regndråper ligger i luften, men det er tørt enda. Mørke skyer over Steigtinden som ligger i Sjunkhatten nasjonalpark.

Utsikt fra toppen og vestover i retning Bodø. I midten Sjurnakken med Tverrlandet bakom. Helt borterst Bodø, Hopsfjellet og Bodømarka.

Sørover ligger Naurstadhøgda der turen starter og Borvasstindan. Helt til høyre ser en Sandhornet.

Store Åselitinden, Djæveltanna, Ryptinden, Børtinden, Urskartinden, Spisstinden, Breidtinden, Rundtinden og Per Karlsatinden er til sammen kjent som Børvasstindan.

Utsikt sørøstover mot Naurstad og Skjerstadfjorden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *