Segla 639 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Segla. Start fra parkeringsplassen i Fjordgård der det er betalingsparkering. En stooor parkeringsplass gir plass til mange biler tilsvarende er man aldri alene på tur her. Instragram har gjort Segla veldig populær, men litt oppskrytt.

Turens høydeprofil med alle opp- og nedturer.

Etter den bratte oppstigningen kommer det øyeblikket som alle har ventet på. Over 600 meter går fjellveggen rett ned i fjorden.

Ikke behov for noe gjerde på toppen, man ser jo det går rett ned. Segla ligger på Nordøstsiden av Mefjorden og utover ligger det mange flotte fjell. Nærmest er Hesten, litte lenger borte Kongan og helt borterst Skultran.

Dersom en vil ta turen til Hesten som er Seglas nabofjell i nord må en gå samme veien tilbake. Nordsiden til Segla er ikke noe turterreng ettersom fjellveggen også her stuper rett ned.

På den andre siden av Mefjorden ligger Senjahopen. Også på denne siden har Senja mye å by på. Fjell opp til 800 meter høy med alpine former.

I sør ligger Mefjordboten, men bygda vises ikke her. I midten vises Svartholvatnet, til venstre for vatnet ligger Breitinden og til høyre Storfjellet.

I forgrunnen Stavelitippen og bakom Husøya. Husøya ligger i Øyfjorden og er en spesiel plass. Den er verdt et besøk når man allerede er i strøket. Mest kjent er øya nok fra TV-serien “da damene dro”.

Mektige fjell også på østsiden av Ørnfjorden. Keipen og Grytetippen er populære turmål, men kanskje ikke så populær som Segla. Utsikten derfra over Øyfjorden er storslagen.

Skiltet med høyden ligger litt gjemt bakom toppen. Der ligger Inste Kongen, Midtre Kongen og Yste Kongen. Turen til Kongan er en voksen tur med en god del høydemeter, men skal være verdt slitet.

Opp med armene, obligatorisk bilde på toppen av Segla. Høydeskrekk anbefales ikke i denne posituren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *