Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/collapsed-archives/collapsed-archives.php on line 183 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_default_fb_thumb has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 63 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_fb_app_ID has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 137 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_object_type has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 158 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 147 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 265 Austdalen 767 moh – Norge er ikke skapt for å sitte på ræva Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-includes/post-template.php on line 284
Norge er ikke skapt for å sitte på ræva

Austdalen 767 moh

Kart med GPS spor over turen Austdalen og høyde 767. Turen starter fra Øvre Vassdel nedenfor Vassdalsvatnet.

austdalen

Fra 100 moh opp og innover Austdalen ca. 450 moh. Denne delen av turen på en fin sti. De siste høydemeterne opp til 767 moh stort sett over stein og ur uten noen form for sti.

austdalen_houde

Et godt stykke opp i lia ovenfor Vassdalsvatnet. Nedenfor ligger Vassdalsvik og til høyre ser en Meløya. Bolga til venstre og langt ut i Meløyfjorden.

bilde_626

Over skoggrensen ser en innover Austdalen. Fjellet til høyre er Slagfjellkjølen.

bilde_627

Utsikt nedover mot Austdalen fra ca. 770 moh. Til venstre ligger Vardtinden og bakom Åmnøya. Opp hit var det en del kampesteiner en måtte klatre over.

bilde_628På andre siden åpner seg utsikten over Glomfjorden. Glomneset stikker ut i Glomfjorden. Bak i midten ser en Ørnes og til høyre Neverdal. Mellom begge og ved foten av Spilderhesten ser en Eidbukt/Sandå. Fjellet der det ligger snø enda er Galtskartinden.

bilde_630

Neverdal med Neverdalsnesset til venstre. Rett frem ser en Selstad med Selstadvatnet i bakgrunnen. Til høyre ligger Glomfjord.

bilde_631

En nærmere titt i retning Neverdalsnesset og Neverdalen. Neverdalsvatnet midt i Neverdalen.

bilde_632

Selstad med Selstadvatnet i bakgrunnen. Glombreen oppe på fjellet med Tverrfjellet og Istinden til venstre.

bilde_633

Ørnes som er kommunesenteret i Meløy kommune med Mosvolldalen.

bilde_635

Nordover ligger Reipå med Skrovtinden og Skjeggen i bakgrunnen. Foran Skjeggen ligger Rontinden og til høyre for Rontinden Østentinden. Mesøya i forgrunnen.

bilde_634

Glomfjord et så vidt synlig i midten av bildet. Reben og Ruffen litt lenger til høyre for Glomfjord.

bilde_636

Facebooktwitterlinkedinmail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *