Knivskjellodden/Nordkapp

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Knivskjellodden. Turen starter fra parkeringsplassen ved Vestfjordfjellet ved E69.

knivskjellodden_

En av de sjeldne turer hvor en starter høyere enn turmålet. Parkeringsplassen ligger ca. 300 moh, mens fastlandets nordligste punkt Knivskjellodden legger ved havet. Så blir det altså ca. 300 høydemeter ned for å gå de opp igjen på tilbaketuren.

knivskjellodden

Sandfjorden som er den del av Knivskjellbukta. Nordkapplatået som nås via E69 ligger til høyre. Knivskjellodden ligger enda et stykke lenger nord en platået og på vestsiden av Knivskjellbukta.

BILDE_521

Sparsommelig med vegetasjon på 71 grader nord. Her vokser definitivt ikke noe skog, så vidt at det vokser gress her. Nordkapp er kjent for å ofte være omgitt av skodde, men i dag kunne det ikke vært bedre med sol og blå himmel.

BILDE_522

En av de mange vardene som viser veien til Knivskjellodden. Helt nødvendig når en går i skodda for å ikke miste orienteringen. Noen år før viste de seg som å være veldig nyttig på turen. Glad å slippe dette i dag.

BILDE_523

Utsikt vestover der det ligger øygruppen Gjesværstappan i havet. Stien endre snart kursen nordover slik at utsikten ikke vare alt for lenge.

BILDE_524

Nå går turen nordover, beint i retning Knivskjellodden. Topografien er ikke veldig variert slik at en går rett mot målet.

BILDE_525

I øst ser en Nordkappplatået som er den store turistmagneten på Magerøya. Mange går også turen til Knivskjellodden, men målt mot det som skjer på platået er det likevel ikke mye folk her.

BILDE_526

Jo lenger nord en kommer desto mer åpner seg sikten østover.

BILDE_527

Nordkapplatået er ca. 300 meter høyt. Klippene stuper rett ned i havet.

BILDE_528

Terrengkanten der en går ned mot havet. Elven som renner ned kommer fra Knivskjelvatna og munner i Knivskjelvika.

BILDE_529

Når en selv står ved havet og ser bortover til Nordkapplatået ser en hvor bratt klippene egentlig stuper ned.

BILDE_530

Det er vel obligatorisk med et bilder når en stor på fastlandsnorges nordligste punkt. Flagget ble for øvrig plantet av noen andre som var her før.

BILDE_531

En nærmere titt på platået som blir markedsført som Europas nordligste punkt.

BILDE_532

Til venstre ser en globusen på Nordkapplatået. Til venstre ligger Nordkappsenteret der en kan erverve alt mulig mainnsjit.

BILDE_533

God gammeldags kompass. Tillit er bra, kontroll er bedre sier man i Tyskland. Da er det bare rimelig å foreta en kontrollmåling. Kompasset viser altså at Nordkapplatået ikke bare ligger i øst, men på 110 grader. Dermed peiler en seg inn på Nordkapp som ligger sørpå.

BILDE_534

Ikke bare til land også til sjøs er det mange som ønsker å ta en titt på Europas nordligste punkt.

BILDE_535

Sånn ser “postkassen” ut hvor en kan skrive seg inn i boka som bevitner at en faktisk har vært her.

BILDE_536

Et siste bilder før turen går sørover igjen. Sol, men vind og derfor frem med jakke og lue.

BILDE_537

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *