Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/collapsed-archives/collapsed-archives.php on line 183 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_default_fb_thumb has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 63 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_fb_app_ID has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 137 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_object_type has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 158 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 147 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 265 Hallbrekknuten 1041 moh – Norge er ikke skapt for å sitte på ræva Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-includes/post-template.php on line 284
Norge er ikke skapt for å sitte på ræva

Hallbrekknuten 1041 moh

Kart med GPS spor over turen til Hallbrekknuten. Turen starter fra parkeringsplassen i Hunnedalen ved Røde Kors hytta.

hallbrekknuten

Fra ca. 600 moh til toppen som ligger på 1041 moh. Som vanlig finnes det ulike varianter å renne ned alt etter det en har lyst til. “Humpen” til slutt var en liten ekstra tur opp bakken for å få en ekstra tur ned.

hallbrekknuten_hoyde

Hunnadalen er en dal med en god del skredaktivitet. OBS! Sjekk utløpsområdene i forbindelse med turplanleggingen. Dette er kanskje den største faren, er man først kommet opp i høyden finnes det mange ruter der terrenget er mindre enn 30 grader. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Hallbrekknuten skred

To spor opp Hallbrekknuten. Fine forhold i midten av mai og strålende solskinn.

image

Snill terreng hvor det går oppover men ikke så bratt at det er fare for ras. Noen justeringer på bindingen underveis for å komme seg bedre opp.

image

Traversering i litt brattere terreng før en kommer til toppen. Her er snøen litt bløt fordi sola har stått på her hele dagen. Noen små skred i det øverste snølaget.

image

Varden markerer toppen på Hallbrekknuten. Helt vindstille og finværet innbyder til å ta en pause uten hast å komme seg ned igjen.

imageVeiens ende på toppen hvor det er bart.

image

Dagen har vært litt spesiell etter å ha vært på Haukeland i går. Det gikk fire liter Biola med for å komme seg til toppen, men det gikk bra. Storfornøyd med prestasjonen i dag.

image

Sliter litt med å orientere seg i terrenget her oppe. Toppene ligger på mer eller mindre samme høyden og det er vanskelig å peke ut noen orienteringspunkter. Men fint er det på toppen.

image

Blikk tilbake til Hallbrekknuten.

image

Spor etter traverseringen nedenfor den venstre terrengkanten. Nedkjøring i midten mellom terrengkanten til venstre og skavlen til høyre.

image

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *