Breitinden 713 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Breitinden. Parkering på Setereng der skogsveien går av fra hovedveien.

breitindenSkogsveien opp til Spanslivatnet har en bra stigning  og derfra går en sausti vestover. De siste høydemeterne følger en ryggen opp til toppen.

breitinden_hoyde

Grunneieren gjør tydelig hvem sin skogsvei dette er. Høy puls er garantert og det går rett på sak.

image
En kan jo lure på hvordan alle disse skiltene er kommet opp. Kanskje ikke helt usannsynlig å treffe på skogens konge i skogen…?

imagePå ryggen opp til toppen får en utsikt vestover. Fra venstre til høyre ligger Horntinden, Skrovtinden, Ørskroven og Skjeggen. På Skjeggen har vinteren satt sine spor allerede mens det ellers er høstfarger i fjellet.

imageBreitinden er grensetopp mot Gildeskål kommune og en ser Skromdalen i Meløys nabokommune.

imageFra Breitinden ser en ned til Spanslivatnet som ligger ved foten til Eitertinden. Fjellene lenger borte har allerede fått en tynt lag med nysnø på toppen.

imagePanoramautsikt nordover med Horntinden og Skrovtinden med Skjeggen til venstre. I midten ligger Storvika i Gildeskål kommune. Grensefjellene mellom Meløy og Gildeskål i forlengelse til Breitinden. Til høyre ligger Markvatnet i Meløy

image

En titt bakover til toppen av Breitinden. Litt snø har også lagt seg er akkurat som på toppen til Skjeggen.

imagePanoramautsikt over fjellene i Gildeskål og Meløy. Fugløya, Storvika og Skromdalen i Gildeskål til venstre. Eitertinden og Botntinden rett fram og Markvatnet i midten. Til høyre ligger Rontinden og Meløya. Her får en utsikt over både hav og fjell.

imageNoen av utallige øyer i Meløy. Teksmona i forgrunnen, bakom ligger Meløya. Bak Meløy synes Åmnøy. På høyre siden ligger Bolga med sin kjente profil. Reipå med sine landbruksområde helt nederst i bildet.

imageMarkvatnet og Mosvollskaret i midten. På Svartvasshamran er det ikke kommet snø enda og likedan på Spilderhesten. Men litt lenger innover har det lagt seg snø på Istinden. Toppen ligger skyene og vises derfor ikke.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *