Sørvågen-Munkebu

Publisert den

Kart med GPS spor over turen fra Sørvågen til Munkebu. Utgangspunktet for turen er parkeringsplassen ved Sørvågvatnet.

munkebu

Lett gått terreng fra Sørvågen til DNT hytte Munkebu. Nøkkelen til hytta kan lånes på Sørvågen turistinformasjon. Her kan en oppleve Vest Lofotens vakre natur uten å nødvendigvis må gå på en fjelltopp. Munkebu er på denne turen utgangspunkt for toppturen videre til Moskenesøyas høyeste fjell, Hermannsdalstinden.

munkebu_hoyde

Drømmevær på tur forbi Sorvågvatnet. Blå himmel og ingen skyer lover at en kommer til å bli svett. Helt borte ser en så vidt Landegode og fastlandet. Stien går opp gjennom dalen rett nordover i retning Munkebu.

image

En naturlig plass for å ta en pust i bakken. Siste mulighet å få se på Sørvågen før en kommer litt lenger opp i dalen. Til høyre ligger Studalsvatne og Tindestinden med sine 490 meter.

imageDalen en går opp sett i retning nord. Nede ligger Studalsvatnet og stien holder seg til høyre lenger opp i terrenget.

imageStien er hele veien veldig tydelig og når det regner kan det være temmelig gjørmet. Det er mye folk på tur og det er kanskje ikke så rart. Hovedturistsesongen og fint vær gjør sitt. Dette er nok ikke en tur dersom man ønsker seg å være alene i fjellet.

imageTridalsvatnet og Studalsvatnet lenger nede i dalen. Turens bratteste del er nå tilbakelagt. På turen opp hit finnes det et område som er sikret med kjetting. Spesielt når berget er våt kan det være greit å benytte seg av kjettingen.

imageEt siste blikk tilbake fra Djupfjordheia i ikke retning Sørvågen.

imageMot øst ligger Djupfjorden. Djupfjordheia ligger på ca. 500 meter og turens høyeste punkt er nådd. herfra må en et stykke ned igjen for å komme seg til Munkebu.

image

Munkebu ligger idyllisk til ved to små vatn. I bakgrunnen ruver Hermannsdalstinden med sin 1029 meter. Hytta kan være utgangspunkt for flere flotte dagsturer i området.

image

Til tross for at fjellene stort sett går rett opp er det ikke veldig vanskelig å finne seg en teltplass.

imageDenne teltplassen har panoramautsikt rett ovenfor Tennesvatnet. Turmålet for neste dagen ses i bakgrunnen.


imageSer kanskje litt steinete ut, men det er ikke noe problem å slå leir her.

image

Med en slik utsikt kan en være fornøyd.

image

Fine fotomotiver finnes det overalt i området. Det er bare å ha øyne åpen for å se de.

imagePå tide å legge seg for å samle krefter til morgendagens tur til Hermannsdalstinden. Men det er ikke så lett å få søvn i et så vakkert landskap. Da er det greit å våkne av og til om natten for å nyte lyset og utsikten.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *