Junkerfjellet 283 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Junkerfjellet. Turen starter fra parkeringsplassen Maskinisten.

junkerfjell
Her går en rett på sak selv om Junkerfjellet bare er 283 høy. Oppstigningen er kort og bratt, men derfor kan en tusle nedover grusveien fra østsiden og tilbake via Vågøyvatnet.

junkerfjell_hoydeJunkerfjellet er ved siden av Keiservarden et av de populære utfartsområdene i Bodø. Toppen er lett tilgjengelig fra både Maskinisten og travbanen.

imageFra Maskinisten går stien stort sett gjennom skogen og bratt oppover. Bare helt på toppen er det bare busker og en kan få øye på byen. Når det regner kan stien fra Maskinisten opp til Junkerfjellet være sleip.

imageFra Junkerfjellet får en fin oversikt over Bodø by med sentrum, Rønvikjorda og flyplassen. Til venstre ligger Børvasstindan mens en rett bak byen ser Sandhornet og Fugløya. Sammenlignet med naboen Keiservarden er det mye busker og trær her, men det er kanskje ikke så rart i og med at toppen ligger ca. 100 meter lavere.

imageLandegode og Keiservarden ligger rett vest for Junkerfjellet.

imageKeiservarden er vel uten tvil Bodøs “konge” med tanke på hvor mange som går opp dit. Men Junkerfjellet tilbyr også en fin trimløype og utsikt over byen.

imageSendemastene på Junkerfjellet er godt synlig også fra byen.

imagePå østsiden ligger en kjørevei som går ned i retning travbanen. Vatnet i bakgrunnen er Soløyvatnet og borterst ligger Steigtinden og Sjunkhatten nasjonalpark med utallige topper og tinder.

imageTuren tilbake til Maskinisten går langs Vågøyvatnet. Stien holder seg i skogen og det er få plasser en kan få se vatnet.

imageØstsiden av Vågøyvatnet. Her finnes det en liten strand og benker en kan hvile og nyte utsikten. Fra Vågøyvatnet er det bar en steinkast til turens utgangspunkt Maskinisten.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *