Melkarn 215 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Melkarn. Turen starter fra Båtsfjord skole og er en merket “Perletur” i regi av Finnmark Fylkeskommune.

Nei, man skal ikke klage over været og spesielt ikke i denne delen av Finnmark. Men når en sitter i bilen og termometeret viser 35 grader i Båtsfjord da kan en bli svett når man bare går opp 215 høydemeter.

Rett bakom Båtsfjord skole ligger et fantastisk turterreng med mange stier. Melkarn er det fjellet man burde gå opp dersom en vil ha oversikt over Båtsfjord. Heldig med været i dag, termometeret viser 36 grader som ikke er hverdagskost i øst Finnmark langs Ishavet og som egentlig er alt for varmt for å gå tur.

Det finnes altså mange alternativer hvordan en kan komme seg opp til Melkarn, og toppen vises hele veien veldig godt. Stien er veldig tydelig og alt etter hva man velger går man delvis i lysløypa eller på vanlig sti.

Fort får en oversikt over Båtsfjord, her med utsikt sørover.

Ikke den kortest mulige løypa opp, men fint å gå i lysløypa. Ruta er ikke merket og er egentlig heller ikke nødvendig.

Selv om det er en liten omvei å følge lysløypa så kommer en til gjengjeld til et område som er veldig vakkert. Fra lysløypa svinger stien av til venstre og går oppigjennom en “mini”dal.

Her er det veldig frodig og morgensola og den blå himmelen sørger for fine kontraster.

Bekken sørger for at det er så frodig her. I bakgrunnen ser en det landskapet som egentlig er mer typisk for fjellområdene rundt Båtsfjord. Nesten ingen vegetasjon og stort sett steinur.

En stor kontrast er derfor det lille grønne som vokser litt lenger nede og før man kommer til toppen.

Toppen til Melkarn sett fra nordøst. Her er det flatt stigene terreng helt opp til toppen. Til høyre ser en fjellområdene som etter hvert går over i Rubbedalshøgda.

På toppen av Melkarn. I bakgrunnen får en et inntrykk av hvor goldt fjellandskapet videre innover må være. Vegetasjonen i form av busker og trær er komplett fraværende.

I løpet av de siste årene ble det bygd en god del vindmøller rundt Båtsfjord. Området er fortsatt tilgjengelig og en kan gå seg en tur, men er ikke lenger så uberørt som det har vært en gang før.

Bare 200 meter over havet og landskapet ser ut som et månelandskap. Det er spesielt dette månelandskapet som gjør øst Finnmark fascinerende.

Utsikt fra Melkarn i retning sørvest. I midten av bildet vises Neptunbukta og Holmen.

Utsikt vestover med Holmen, Storholmen og Hamneneset. Båtsfjorden heter fjordarmen som munner ut i Barentshavet.

Oversiktsbilde over Båtsfjord i retning nordøst.

Hamneneset som med en kort moloarm som skjermer havneområdet der de største båtene er fortøyd.

På Storholmen er det en god del byggeaktivetet.

Båtsfjord skole som har vært startpunkt for turen ligger godt synlig nederst som det største bygget i bildet.

Industriområde Liholmen i midten av bildet. I dag har det vært fortøyd noen russiske fiskebåter, et ikke uvanlig syn i Øst-Finnmark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *