Malingsfjellet 714 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Malingsfjellet. Det er ikke alt for mange høydemeter opp dit ettersom man allerede starter på Kvænangsfjellet. Flott utsikt over Kvænangen i nord og Loppa med Øksfjordjøkelen og fjellene i Troms i sør.

Turens høydeprofil med alle opp- og nedturer.

Peiseny asfaltert vei over Kvænangsfjellet som er kjent for mye skred om vinteren. Fjellovergangen ligger 401 moh og det er her turen starter til Malingsfjellet.

Øya Skorpa ligger i forgrunnen mens man i bakgrunnen ser Loppa kommune med Øksfjordjøkelen. En av de fineste utsiktene man kan for når man reiser fra Troms til Finnmark.

I sør ligger mektige fjell med en høyde opp til 1 300 meter.

Noe fjord ser men også og det er ikke langt til Lyngen og Lyngsalpan herfra.

Veien ligger nedenfor Malingsfjellet, på andre siden ligger Storbukktinden med sine 1 054 meter. Fjorden åpner seg mot nordvest som er grensen mellom Troms og Finnmark.

Litt vekslende vær i dag, eller mer presis sagt lysforhold. Noen ganger klarer sola å bryte seg gjennom skydekket, men stort sett er det flatt lys og overskyet.

Trimkasse på toppen av Malingsfjellet med utsikt østover i retning Badderen.

Øksfjordjøkelen er Norge niende største bre og herfra ser man hvor stor den egentlig her. Finnmark er mer enn bare Finnmarksviddaen og byr på mange fine opplevelser langs kysten.

Nuovasgáisá til venstre og Storbukktinden til høyre.

Sandnesvatnet ved foten av Malingsfjellet. E6 slynger seg ned til Badderfjorden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *