Festvågtinden 541 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m. 

Kart med GPS-spor over turen til Festvågtinden. Som kjent er det knapt med parkeringsplasser i Lofoten av og til, spesielt i Henningsvær. Det er er parkeringsmuligheter ved Urvikhammarn og i Festvåg.

Ingen rakettforskning å fastslå her går det bratt opp og bratt ned igjen. Fra havnivå rett opp 541 høydemeter til toppen av Festvågtinden får både blodpumpa til å gå og syret i lårene. I hvert fall uten oppvarming. Parkeringsplassen ser man nede ved bygningen.

En liten avstikker til Heiavatnet. I bakgrunnen vises Budalstinden og Kvanndalstinden.

Det blir fort høydemeter på denne turen og innimellom kan det være vært å ta en stopp. Ikke bare for å ta en pust i bakken, men også for å nyte utsikten. Veien ligger som en snor på bremmen, det er ikke mye plass mellom fjellfoten og sjøen. Til høyre stikker Festvågneset frem.

Alt etter når tid på dagen ligner denne plassen mer en maurtue enn et fjell. Mennesker som går opp og ned og det er vel sjelden man kan være alene her. Fjellkategori been there, done that.

Heiavatnet ligger nede ved stien. Ta en liten avstikker til fjellknausen ved siden av, der kommer man litt nærmere Henningsvær selv om utsiktspunktet ikke ligger så veldig høyt.

I dag vil sola ikke vise seg. Hele tiden er det lavt skydekke som ikke vil løsne. Utsikten over Vestfjorden i retning fastland.

Utsikt nordover i retning Budalstinden.

Gimsøystraumen og i nord ligger Gimsøya, øya helt bakerst midt i bildet er Hov. Kommunegrensen mellom Vestvågøya og Vågan går midt i Gimsøystraumen.

Hepp hepp, da var også dette bildet med utsikt over Henningsvær tatt. Litt bratt på alle kanter her så bare man havner ikke i statistikken over alle de som omkommer mens de tar en selfie.

Henningsvær er hadde ikke noen veiforbindelse helt frem til 1983. I dag er der flere bruer som knytter fiskeværet til fastlandet. Eller bedre sagt til Lofoten, som visstnok ikke er fastlandet.

Mye plass er det ikke igjen i Henningsvær og under Lofotfisket skal man altså kunne gå tørrfots fra den ene hovedøya til den andre hovedøya.

Lenge har jeg ventet på sola i dag, en hun ville ikke vise seg. Skydekket lettet noe, men ikke mer enn dette. Det er bare å glede seg til turen nedover nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *