Per Karlsatind 1036 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Per Karlsatinden. Turen starter fra parkeringsplassen ved fv. 17 øst for Fjell.

perkarlsa

Turen starter på havnivå og ender på 1036 moh. Jevn stigning nesten hele veien med unntak av del der en går litt bortover før en kommer til den siste oppstigningen til toppen.

perkarlsa_hoyde

Per Karlsa fra fugleperspektivet. Den røde linjen skisserer ruten fra parkeringsplassen og opp til toppen.

img_7338

Blikkstille i Fjellvika, blå himmel og sol. En høstdag som den finere ikke kunne være. Straumøya ligger mellom Børvasstindan og Bodø.

image

Falkflogfjellet til venstre og utsikt over vestre delen av Fjellvika. Fv. 17 ved foten av Falkflogfjellet.

image

Skyene kaster en snodig skygge på Straumøya og Bodø. Ser nesten ut som en motorvei fra himmelen.

image

Til venstre ser en Småtindan i Gildeskål kommune. Til høyre Sandhornet og i midten fjellene i både Gildeskål og Meløy.

image

Godt over skoggrensen blir utsikten bedre med hver høydemeter. Fjellvika, Straumøya, Saltfjorden og Bodø. I midten helt bakerst ligger Landegode.

image

Per Karlsatinden til venstre. Turmålet ligger på 1036 moh og det er ikke langt igjen til toppen. Denne delen av turen er det til og med et stykke bortover istedenfor oppover.

image

Fjellene i området har loddrette vegger ned mot Åselidalen. Utsikten kan være veldig luftig avhengig av hvor langt en tørr å gå mot stupet.

image

I forgrunnen til høyre Nedre Åselivatnet. Fv. 17 mellom Fjell og Åselibrua. Til høyre i bakgrunnen ligger Sjunkhatten nasjonalpark.

image

Panoramautsikt ca. 200 høydemeter nedenfor toppen. Til venstre ligger Gildeskål og Meløy, til høyre Bodø.

image

Legdknubben er fjellet rett nord for Per Karlsatinden.

image

Fjellvika og Elvefjorden i midten som er forbundet gjennom Åselistraumen. Åselibrua vises tydelig i midten av bildet. Saltstraumen ligger rett bakom som forbinder Saltfjorden til venstre med Skjerstadfjorden til høyre.

image

Øvre Åselivatnet i forgrunnen som er inngagnen til Åselidalen. Til høyre vises Børtinden som er en av flere tinder av Åselitindan.

image

Utsikt nordover i retning Bodø. Ikke rart at det er mye vind i byen så langt den stikker ut i havet.

image

Utsikt sørover mot Gildeskål. I midten ser en Sandhornet på Sandhornøya. Det finnes mange fiskevatn i område Falkflogdalen og sentralt i bildet ser en Valnesvatnet.

image

Utsikt nedover mot Falkflogdalen som ligger ved foten til Per Karlsatinden. I midten ser en Småtindan og langt, langt borte Svartisen i Meløy kommune.

image

Panoramautsikt nordover. Falkflogdalen til venstre, Fjellvika og Saltfjorden i midten og Åselidalen med Åselitindan helt til høyre. Belønningen for slitet er en fantastisk utsikt.

image

Falkflogtindan sett fra Per Karlsatinden. Fjellet bakom Falkflogtinden som ser ut som et platåfjell er Bodøs høyeste topp, Lurfjelltinden. Langt borte til venstre ser en Solvågtinden i Saltdal kommune.

image

Åselidalen sett fra Per Karlsatinden. Til venstre ser en Åselitindan med bl.a. Børtinden og Ryptinden. Til høyre ligger Falkflogtinden. Åselidalen anbefales på det varmeste, en veldig fin tur når en er omgitt av så majestetiske fjell.

image

Panoramautsikt sørover med Åselidalen i midten samt Åselitindan og Falkflogtindan. Børvasstindan byr på mange muligheter for å gå fjelltur.

image
På toppen av Per Karlsatinden 1036 moh. Bodø by i bakgrunnen.

image

På tur nedover lå denne steinen som var et litt artig fotomotiv.

image

Mellom 800 moh og toppen er det mange muligheter for å komme seg både opp og ned. Ingen tydelig sti eller for å si den sånn noen stier både her og der.

image

Siste delen av turen opp til toppen kan det være litt vanskelig å finne stien. Men stien er veldig tydelig på resten av turen.

image

Skogen er gul og det er fantastiske høstfarger i fjellet. Bare noen dager eller uker og høsten går over i vinteren.

image

Panoramautsikt over Fjellvika.

image

Blikk tilbake i retning Stortind. Det er bra mange høydemeter nedstigning gjennom skogen.

image

En av de siste høstdagene 2016 skulle man tru. Det er vel ikke mange sånne dager igjen dersom det snart er oktober.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *