Blåvatnet

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Blåvatnet. Et populært turmål på grunn av at navnet er program: Blåvatnet har en magisk blåfarge som tiltrekker mye folk. Turen starter fra godt tilrettelagt parkeringsplass i Sør-Lenangsbotn og byr ikke på noen store utfordringer.

Jevnt og trutt går det fra nesten havnivå til ikke helt 200 moh. Terrenget er steinete og gode sko gir bedre ankelstøtte en joggesko på denne turen.

Lyngsalpan er en perle i Troms og det er der Blåvatnet ligger. I starten er det noe furuskog og kratt, men det skulle endre seg raskt. Hvor røft fjellene er i Lyngen får man et inntrykk av når blikket vandrer innover dalen.

Masse runde steiner som har rullet mye i sine tidligere liv. Kan være litt knotete i et slikt terreng, men målet ligger rett foran. Lenangsbreen presser seg nedover gjennom omkringliggende fjelltopper.

Etter hvert er det flere og flere grønne flekker med lyng som dukker opp. Stien vises godt og bærer preg av mange føtter som har trampet ned på den lille vegetasjonen. Lenangstindan vises til venstre for Lenangsbreen.

Ikke uten grunn at Lyngsalpan blir beskrevet som alper. Spisse formasjoner utsatt for vins, vær og forvitring. Herfra ser man så vidt Blåvatnet allerede som en liten stripe i det ellers grå området.

Noen standhaftige bjørketrær har klart å etablere seg mellom steinene. De har ellers ikke mye selskap i det goldte landskapet.

Blåvatnet ved foten av Lenangstindan. Til høyre ligger Nordre Jægervasstindan.

Store landskapskontraster: Bak meg ligger et alpint fjellandskap, mens terrengformene er mer rund der jeg kom ifra.

Utsikt østover i retning Strupskaret. På kartet ser det ut som at det er mulig å komme seg gjennom Strutskaret til østsiden av Lyngenhalvøya.

Der det er grunt er blåfargen ikke veldig utpreget, men jo dypere det er desto blåere blir vannet.

Blåvatnet samler smeltevatnet fra Lenangsbreen og det er mange finstoffer som svever i vannet. Derfra kommer blåfargen.

Jeg er vant å se turkis brevann, men blå ser man ikke så ofte. Fjellet i bakgrunnen er over 1 200 meter høy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *