Sildvika skipsvrak Georg Thiele

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS-spor over turen til skipsvrak Georg Thiele. En særdeles kort tur, men med mye historie når man kommer til vraket.

Det er en liten sti som går fra Ytter-Sildvik og til vraket. Vrakets plassering vises tydelig på kartet og er kanskje litt vanskelig å se når man starter turen. Georg Thiele var et tysk skip som deltok i angrepet på Narvik 1941. I dag ligger det opp ned i fjæra.

En veldig rar opplevelse var den plutselige olje-/diesellukten jeg kjente på. Akkurat i det øyeblikket jeg var ved vraket lekket noe av drivstoffet ut og dette skjer jevnt og trutt siden 1941. Selv etter 80 år er drivstofftankene åpenbart ikke tom.

Georg Thiele ble truffet flere ganger under kampene og var dermed ikke lenger kampdyktig. Kapteinen bestemte seg for å redde mannskapet. Tyskerne kjøret Georg Thiele på land slik at marinesoldatene kunne flykte i retning Bjørnfjell.

Selv om båten er nedrustet er det mange detaljer som er godt synlig.

En gravplass har båten ikke blitt, men et av mange krigsminnesmerke i Narvik område. Fint turmål for historisk interesserte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *