Havøygavlen 285 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Havøygavlen. Parkering ved kirkegården i Havøysund som ligger vest for byen ved Storvannet.

Turen går opp kjøreveien til Havøygalen som er asfaltert. Fort får en pulsen opp ettersom det går bra oppover i motbakken. På 250 moh kommer en til et platå med litt opp og ned til man på ytterpunktet ytterst på Havøygavlen.

Havøysund er kommunesenteret i Måsøy kommune. På tur opp til Havøygavlen får en fin oversikt over tettstedet. Bebyggelsen ligger ved foten av Varden som er et annet turmål der en får oversikt over Havøysund.

Platået og Havøygavlen er preget av menneskelige inngrep og det finnes mange vindmøller er oppe. Parken skal være verdens nordligste vindmøllepark.

Hele turen går langs veien som ble bygd i forbindelse med etablering av vindmølleparken. Man kan nok si at en ikke går denne turen for å oppleve naturen. Likevel er det interessant å komme så nær disse svære vindmøllene.

Når en har lagt vindmøllene bak seg kan en nyte utsikten over storhavet. Her får en et inntrykk av at man er kommet til verdens ende. Bort sett fra noen få øyer er det bare en ting som dominerer utsikten: det blå havet. I retning nord ligger Hjelmsøya.

I vest ligger Ingøya og Rolfsøya. Begge er del av Måsøy kommune. En båt virker så forsvinnende liten på havet.

Arctic view heter restauranten som ble drevet på Havøygavlen. En kjempefin plass for å nyte en middag med arktiske utsikter. Men restauranten ble kjøpt opp av selskapet som bygger ut vindmølleparken og restauranten ble stengt.

Det si er igjen er vitner fra bedre tider for denne restauranten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *