Vardefjellet 735 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Vardefjellet. Turen starter ved parkeringsplassen ved skianlegget i Spilderdalen.

vardefjellet

Skogsveien fra Spilderdalen opp til fjellet er høvelig bratt, men terrenget er litt mer kupert når en først er kommet opp til 350 moh. Fra foten til Vardefjellet og opp til toppen blir det bratt igjen frem til en er på toppen 735 moh.

vardefjellet_hoyde

Når en er kommet opp skogsveien og skogen blir mindre tett høyere oppe på fjellet kommer målet Vardefjellet i sikte. Toppen ligger på fjellet i midten til venstre.

BILDE_325

Et blikk tilbake til den løypa en tar fra Spilderdalen.

BILDE_326

Lett kupert terreng rundt Lysvatnet 350 moh og frem til foten av Vardefjellet. En ser ryggen til høyre som går mot foten til fjellet.

BILDE_327

Det har tinet bra og det er allerede litt overflatevann på Lysvatnet. Men forholdene er enda bra for å komme seg til toppen.

BILDE_328

Litt kratt og bjørkskog opp til Vardefjellet. Ikke mange som går denne turen og en må finne sin egen løype opp til toppen.

BILDE_329

Snart blir det litt brattere og det står ca. 400 høydemeter igjen. Vardefjellet ligger omtrent i midten av bildet.

BILDE_330Et godt stykke lenger oppe ser en ned til Lysvatnet. Spilderdalen ligger til venstre med Spilderhesten og Nordhesten lengst borte.

BILDE_331

En ser så vidt Spilderdalsvatnet helt nede i Spilderdalen. Mellom Spilderdalsvatnet og Lysvatnet ligger Litllysvatnet 322 moh. Meløya ligger til høyre.

BILDE_332

En burde nok ikke gå for langt ut i og med at det er en del snøskavler langs kanten på Vardefjellet. Til venstre ligger Østentinden. I midten ser en Svartvasshamran som er et populært turmål når en starter fra Ørnes.

BILDE_333

Utsikt nordøstover i retning Gildeskål kommune. Kommunegrensen ligger omtrent på høydedraget bak Lysvatnet.

BILDE_334

På toppen til Vardefjellet er det forholdsvis flatt, men likevel har en en fin utsikt over fjellene rundt.

BILDE_324

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *