Skjeggen 904 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Skjeggen. Turen starter fra Stormod gård i dalen.

skjeggenTuren starter ved en liten skogsvei som ved Mølnåga gå over i en sti. Der er det også et parti som er sikret med tau for å ta seg opp. Stien går da gjennom en del skog og kratt, men en får fort utsikt nedover når en kommer over skoggrensen. Noen luftige perspektiver nedover før en for 360 graders panorama på toppen.

skjeggen_hoydeKratt og skog ligger nedenfor og en har fri sikt til Rontinden til venstre og over Meløybassenget. Her ligger det øyene Teksmona, Mesøy, Skjerpa og Meløya.

BILDE_229Til venstre Teksmona, så Meløya og til høyre langt ut i havet Bolga. Skrovtinden til høyre. Nedenfor ligger Fore og en synes også Reipå havn dens molo stikker frem som en krok.

BILDE_230En nærmere titt på Reipå havn og Teksmona. I bakgrunnen synes Blokktinden med sin karakteristiske formen og som ligger i Rødøy kommune.

BILDE_231Luftige perspektiver kan en få hele veien opp til toppen dersom en vil. Her nedover i Dalen hvor en del større landbruksområder ligger.

BILDE_232Reipå, Fore og Dalen som er kommunens største landbruksområde.

BILDE_233En kan lure på om en sitter på fly eller om en på fjelltur. Skrovtinden til høyre. Stormo går ligger nederst til venstre. Gården har vært utgangspunktet for denne turen.

BILDE_234Fv 17 snirkler seg gjennom Dalen sørover i retning Reipå.

BILDE_235Nabofjellene på andre siden av Dalen er Skroven, Horntinden og Skroven. Støtt vises til høyre.

BILDE_236

Kunna med sin 599 meter. Det er mulig å gå både opp og rundt. Ved Kunnsundet finnes en fin hvit sandstrand.

BILDE_237Før en kommer til toppen flater terrenger litt ut. Utsikten sørvestover mot Horntinden og Bolga. Øyene imellom er Gåsvær.

BILDE_238Da var en på toppen og det kan jubles for enda en topp på listen.

BILDE_239Et blikk nordover hvor Storvika og Høgnakken ligger. Landbruksområdet nederst i bildet er Mevika i Gildeskål kommune. I bakgrunnen til venstre synes Sondhornøya med Sandhornet.

BILDE_240En kikk sørover før en vender tilbake. Her ligger hele nordre Meløy og helt borte kan en se Svartisen.

BILDE_241

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *