Mesøytoppen 364 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Mesøytoppen. For å komme seg til Mesøya og til toppen er det enklest å ta egen båt eller rekvirere privat båtskyss. Turen starter fra Hopen.

mesoytoppen

En enkel tur som starter på havnivå og går til 364 moh der det finnes en del tekniske installasjoner. Derfor går det hele veien opp et anleggsvei en kan følge.

Utsikt i retning Glomfjorden. I foregrunnen ligger Glomneset som strekker seg fra Neverdal i Glomfjorden. I bakgrunnen ligger Glomsteet med Reindalen og Mugskogen. Fjellkjeden ligger mellom Glomfjorden og Bjærangfjorden.

BILDE_145Ustikt nordover hvor en ser Teksmona. Bakom ligger Horntinden, Skrovtinden og Skjeggen. Til høyre ligger Rontinden.

BILDE_146Torsvika og Torsvikskogen med Østentinden i bakgrunnen. Østentinden kaster sin skygge over Mosvolldalen, mens deler av Ørnes fortsatt ligger i sola.

BILDE_147Ørnes i midten, Østentinden til venstre og Djubvikfjellet til høyre. Bak Ørnes ser en Galtskartinden. Spilderdalen åpner seg til høyre.

BILDE_148En nærmere titt inn i Spilderdalen, flankert av Spilder- og Nordhesten til høyre. Korsnes og Våtvik ligger nedenfor Spilderhesten.

BILDE_149Neverdal godt skjult bak Glomneset.

BILDE_150Fergen som pendler mellom øyene i Meløybassenget. Ørnes sentrum med Mosvolldalen i bakgrunnen.

BILDE_151Fv 17 går over utløpet til Spilderdalsvatnet. Her er det stor forskjell mellom flo og fjære. Ikke sjelden en ser sportsfiskere her.

BILDE_152Ørnes småbåthavn med hotellet i bakgrunnen.

BILDE_153Spildervatnet og Spilderdalsvatnet bakerst.

BILDE_155Korsnes ved foten til Spilderhesten.

BILDE_156Sørvestover ser en Vassdalsvik. Skjerpa ligger mellom Mesøya og Meløya. Bakerst til høyre er fjellene som ligger på Åmnøya.

BILDE_157Meløya ligger i retning vest.

BILDE_158Sendemast på Mesøytoppen. Herfra sendes det både TV, radio og mobil signaler.

BILDE_159Gården Mesøy nord på Mesøya.

BILDE_160

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *