Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/collapsed-archives/collapsed-archives.php on line 176 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_default_fb_thumb has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 63 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_fb_app_ID has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 137 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; general_setting_object_type has a deprecated constructor in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/_facebook-thumb-fixer.php on line 158 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 147 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-content/plugins/rss-icon-widget/rss-icon-widget.php on line 265 Ryptind 1111 moh – Norge er ikke skapt for å sitte på ræva Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/5/midnattsola.com/httpd.www/turblogg/wp-includes/post-template.php on line 284
Norge er ikke skapt for å sitte på ræva

Ryptind 1111 moh

Kart med GPS spor over turen til Ryptind. Turen starter fra parkeringsplassen ved Børvatnet og følger i store deler ruta til Børtinden.

ryptinden

Lett gått terreng med slak stigning i begynnelsen. Liten “nedtur” på 80 høydemeter for så å gå i motbakke igjen. En kan velge om en går helt opp til skaret og derfra bortover til toppen eller om en allerede tidligere holder seg mer sørøstover i retning toppen.

ryptinden_hoyde

Turen til Ryptinden er identisk helt frem til skaret mellom Ryptind og Børtind. Her går turen opp på Ryptindens nordøstflanke med utsikt nordover mot Børtinden.

image

Panoramautsikt med Ryptinden til venstre og Børtinden til høyre. I midten Falkflogtindan som ligger på andre siden av Åselidalen.

image

På klarværsdager som denne har en til og med fin utsikt mot Lofoten selv om det er ca. 10 mil i luftlinje.

image

Panormautsikt litt nedenfor toppen. Per Karlsatinden i midten og Børtinden til høyre. Bodø ligger helt borterst i bakgrunnen.

image

Før en kommer til toppen flater det litt ut og en får flott utsikt sørover. Til høyre for Ryptinden Store Åselitind og Djeveltanna. I midten Lurfjelltinden.

image

Da var en kommet til toppen med en fantastisk utsikt. Mens en på den ene side har utsikt over fjellheimen i nord bestemmer tinder og topper på begge sidene av Åselidalen bildet i sør.

image

Et fremtidig turmål ved siden av Åselitinden og i det fjerne: Solvågtinden i Saltdal står på listen over tuppturer som er igjen.

image

Panoramautsikt fra toppen nordover i retning Bodø.

image

Fallos symbol eller varde på toppen? I hvert fall er høyde 1111 godt markert.

image

Når først er kommet til toppen i så fint vær er det vanskelig å komme seg ned. Sol, vindstille og fin utsikt er ikke det som en kan forvente i oktober på disse breddegrader.

imageTil tross for en del større steiner opp til toppen er det helt kurant å gå opp til Ryptinden med mindre en ønsker det litt mer luftig og går langs kanten.

image

Panoramautsikt litt ovenfor skaret mellom Ryptinden og Børtinden med utsikt i retning Falkflogtindan.

image

Sola er forsvunnet bakom fjellene denne høstdagen. Her i dalen på nordøstsiden av Åselitindan har isen allerede lagt seg på Tindevatnet. Det er ikke mange solstråler som når ned hit.

image

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Ryptind 1111 moh

  1. Thomas Hansen

    Hei Stefan, Fantastisk side! Vi lager en artikkel som skal publiseres på Bodo.no over turer som er verdt å gå. Er det greit om vi bruker et av de fine bildene fra bloggen din? mvh Thomas Hansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *