Komsa (213 moh)

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Komsa. Turen starter fra/Bossekopveien, men kan også starte andre plasser i området. Et tett stisystem gjør det mulig å variere start- og sluttpunkt.

Veldig lett tur med moderat stigning før en kommer til toppen som ligger 213 moh. En bestemmer selv om en vil gå på sti eller grusvei. Lille Komsa kan bakes inni turen som mini topp før mini toppen.

Komsa sett fra luften. Fjellet ligger rett nord for Alta og i gangavstand fra sentrum. En fin topp dersom en skal ta seg en kort kveldstur og en ikke har tid/mulighet å utforske høyere fjelltopper i området.

Det er vel ikke stor fare for å gå seg vill på denne turen selv om stisystemet på kartet kan se litt forvirrende ut. Fra Bossekopveien er da mange muligheter å starte.

En blanding av furu- og bjørkskog finner en hele veien. Noen myr- og våtmarksområde må krysses dersom en ikke går på grusveien. I bakgrunnen ser en allerede Komsa toppen med radiomasten.

Et kort blikk tilbake i retning Alta sentrum. Skogen er ikke tett og en har derfor fin sikt over byen.

Det er begynnelsen av september er det er blitt høst i Alta. Bladene har farget seg gule og kveldssola sørger for at de fine høstfargene kommer frem.

Stien går forbi flere myrområder. Vanntette sko er ikke obligatorisk på denne turen, men akkurat her kan en bli litt bløt. Sola står lav over horisonten og det blir sikkert en solnedgang å se fra toppen.

Myrullen med sine ulldotter i kveldssola.

En tur for både folk i form og de som skal komme i god form. Rundløype er på 5 km, men turen tur retur til toppen er kortere. Så er det selvsagt avhengig av hvilken rute en velger.

Fra sti over til grusvei. Vinterstid er dette en lysløype, men også om sommeren blir grusveien flitt brukt for å komme seg til Komsa toppen.

Etter et stykke bortover begynner motbakken. Delvis er det mange røtter på stien.

Dette her må være den “bratteste” delen av turen. Selvsagt sikret med tau. Men det går helt utmerket ut tau også.

Så er toppen nesten nådd. Et kort stykke over berget og så er en oppe ved radiomasten.

Det er ikke lenge før sola går ned. Utsikt vestover i retning Flintfjellet.

Bebyggelsen i Alta orienterer seg langs E6 og her ser en sørvestover i retning sentrum og bydelene Bossekop og Hjemmeluft.

Alta sentrum skiller seg ut fra resten av bebyggelsen. Til høyre ser en Nordlyskatedralen og så finnes det mange fleretasjes bygg.

Mot øst ligger Aronnes og Evebakken. Her ligger også flyplassen og en del nærings- og industriområder.

Bukta som ligger mellom Alta sentrum og Elvebakken.

Finnmarkshallen som er fotball- og flerbrukshall i Alta.

Veiviser på toppen av Komsa som viser veien videre til Sieideodden. Til venstre ser en ned til sentrumet.

Radiomast på toppen av Komsa.

Når en først er på en fjelltopp i Alta bør vel dette dokumenteres også.

Så går sola ned. Bildet er tatt i retning vest og helt til venstre ligger Kåfjorden.

Turen tilbake går via Lille Komsa som ligger 121 moh.

Det begynner å bli mørkt og horisonten farger seg i blått, lilla og rosa.

Lille Komsa og Komsa skjønt forent på ett bilde.

Fin avslutning av en kort tur på Alta.

Ett svar på “Komsa (213 moh)”

  1. Hei! Nydelig flyfoto av Komsatoppen her. Er det greit om jeg bruker dette bilde til klatresiden for Komsatoppen på 27crags.com? Slik vil det bli brukt “https://27crags.com/crags/komsa/description”. Det finnes lite klatreaktivitet i Alta, så det er ikke noe økonomisk å hente, men et fint prosjekt for å gjøre klatreområdene litt mer tilgjengelig. Masse hilsninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *