Klubbfjellet 253 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Klubbfjellet. Turen starter fra Strandveien i Kjøllefjord der det er en liten parkeringsplass og skiltet tursti opp til fjellet.

Her er det ikke å vente på noe og bare c seg opp. Riktignok må det sies at toppen bare på rundt 250 høydemeter så dette er ikke all verden med høydemeter.

Fra parkeringsplassen går det rett oppover gjennom gress og noe skog. Dette er kanskje den bratteste delen og når man er kommet over den første kneiken er det verste gjort.

Første stidele er snart nådd og her får en flere valg. Det er en del turmål i fjellene rundt Kjøllefjord. Det er til og med skiltet slake og bratte ruter.

Som nevnt så kommer en fort gjennom skogen og får utsikt over Kjøllefjord. Men i Finnmark går skogsgrensen mange plasser i fjærsteinene og dermed trenger en ikke å legge ut på lange skogsturer før man er på fjellet.

En følger kraftlinjen et stykke opp til man kommer til neste stidele som er skiltet igjen. Klubben er nok et populært tur i nærområdet av Kjøllefjord og stien er bra tydelig.

Borterst til venstre ligger Klubben. Etter hvert går terrenget over fra lyng og kratt til snaufjell uten vegetasjon.

Et blikk tilbake i retning øst. Stien er godt synlig og går ned til Kjøllefjord til høyre. I bakgrunnen ser en Kirkefjellet.

Spørs hvilket navn dette vannet har. På kartet er det ikke vist noe navn, men det ligger idyllisk til på tur opp. Klubben vises til venstre, og så vidt varden.

Kveldssola gir lange skygger og et varmt lys. En er ca. 165 moh her og det finnes ikke mer vegetasjon enn noe lyng og kratt.

Typisk for fjellene i Øst-Finnmark er de runde formene. Fjellene ligner mer et platå, preget av mye stein og lite vegetasjon.

Etter hvert forsvinner vegetasjonen og det er bare få plasser gresset klorer seg fast mellom steinene. Har snakker vi steinørken på ca. 200 moh.

På toppen av Klubbfjellet er det reist en varde. Nede ligger Kjøllefjord med Jernsteinvannet i bakgrunnen. En nydelig kveld med skyfri himmel over Nordkinnhalvøya.

Utsikt fra toppen nordover i retning Oksefjellet der det finnes en del tekniske installasjoner. Menneskelige inngrep i et slikt terreng er godt synlig over lang avstand.

Landskapet ligner et månelandskap og kan virke litt ugjestmildt – men fascinerende.

Utsikt vestover og over Kjøllefjorden. Kjøllefjord ligger i botn av fjorden og er dermed forholdsvis beskyttet mot storhavet som ligger rett der ute. Men det kan nok bli mye vær likevel her.

Varden på Klubbfjellet med utsikt sørover.

På sørsiden av Kjøllefjorden ligger det flere vindmøller på fjellet. Godt synlige inngrep som en må venne seg til – det blir flere og flere av dem rundt omkring i landet.

Hele Kjøllefjord på ett bilde. I midten ser en havneområdet med hurtigrutekaia mens småbåthavnen og sentrum ligger litt mer til venstre. I bakgrunnen ser en Snattvikvannan og Jernsteinvatnet.

Havneterminalen og hurtigrutekaia i Kjøllefjord.

Kjøllefjord sentrum og småbåthavnen. Strandvegen der turen startet ligger nede til venstre.

Et siste bilde før turen går ned igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *