Mjønestindtraversen Rando

Publisert den

En liten filmsnutt fra turen som startet på Kistrandtinden for så å gå videre til Innertinden, Midtitinden og Yttertinden.

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Her er det mye bratt terreng. Bratthetskartet med GPS-spor kan du laste ned som PDF her. Opp til Kistrandinden er det mulig å holde seg hele veien under 30 grader, det samme gjelder Innertinden. Fra Innertinden og ned for å komme seg videre til Midtitinden er det bratt kjøring.

Det bratteste partiet er fra Midtitinden og nedover i retning Yttertinden. Dette er ikke noen konservativ linje og her kjører man i bort imot 50 grader på det bratteste. Forholdene skal være bra for å kunne kjøre denne linjen.

Nesten vanskelig å tro at vi får pose og sekk i dag. Sol, fin vårsnø, fjell og hav, alt samtidig. Dette er en av de sjeldne dager i Bodø som man bare må utnytte. Så blir det Mjønestindtraversen med start fra Kistrandtinden som vi så lenge har siklet på.

Midtitinden i midten og Innertinden til høyre. Hvis alt klaffer i dag er dette nummer to og tre i rekka vi skal gå opp. Til sammen blir det fire fjell og vi starter med å gå opp til Kistrandtinden.

Det blir en lang dag og vi kom tidlig i gang ettersom forholdene kommer til å endre seg i løpet av dagen. Opp Kistrandtinden er det nokså hardt og en del is.

Topp én er i boks og fra toppen av Kistrandtinden ser man innover til Valnesfjord med Kvalhornet i bakgrunnen. Barisføre er det også i dag, kanskje vi er brun og blid på slutten av dagen. Blid er vi allerede nå og gleder oss til flere andre topper.

Trekløveren på tur. Det blir en lang dag og mange høydemeter når vi ser bortover over hele Mjønestindrekken. Min i dag er vi ikke her oppe for å leke butikk, i dag blir det traversen.

Bare å peke ut neste topp og neste mål. Føles at man kan liksom forsyne seg med godteri her oppe. Det er bare å velge hva man vil ha. Det neste vi vil ha er altså Innertinden. Nedkjøringen er litt hardt, men det kommer til å gå seg til.

Kistrandtinden i bakgrunnen, men nå går det opp til Innertinden. Espen leder an.

Espen på toppen av Innertinden og klar til nedkjøring. Føret er ny betydelig bedre ettersom sola har tatt litt i. Nå begynner den ordentlige moroen.

Den typiske hengskavlen nedenfor toppen av Innertinden. Bratthenget er nok et av de mest artigste partiene å kjøre ned fra Innertinden.

Nedkjøringen fra Innertinden har gått fint og nå er det bare å slite seg opp til topp tre i fjellrekken. Nester check-in er på Midtitinden. I bakgrunnen vises Innertinden, nummer to på dagens tur.

Det er ikke langt igjen til toppen og utsikten ned mot Innertinden og Kistrandtinden er storslagen.

Strålende sol og shorts vær i dag. Digg, digg, digg!

Fortsatt litt hardt og kanskje litt for hardt uten skarejern. Av med skiene og de siste meterne opp på føttene. Skiene får lov til å kvile seg og, de kommer til å bli sliten etter turen de også.

Kjersti er så langt åpenbart veldig fornøyd med turen. Det er ikke så rart når man får mye fin nedkjøring.

Nedkjøringen fra Midtitinden gikk kjempefint. Flott linje ved foten av Midtitinden, men høvelig bratt dvs. godt over 35 grader. Da det ikke var noen skredfare var det bare å nyte nedkjøringen. Så er fjerde og siste topp Yttertinden. På tur opp blir det utsikt mot Heggmovatnet og bakomliggende fjell som er del av Sjunkhatten nasjonalpark.

Snart nærmer vi oss 2 000 høydemeter oppstigning.

Veien opp til Yttertinden er noe seig ettersom stigningen er forholdsvis slak. Siste toppen av fire i dag.

Majestetiske nasjonalparkfjell.

Ikke langt til toppen. På skyggesiden ser man at både vin og kulde regjerer.

Da var vi på toppen av Yttertinden. Litt av en varde der det er plass til to stykker. Eller er det bare en diger stein som skjuler seg under isen?

Toppen av Innertinden er ikke så bratt, men mer utformet som et platå. Nede ligger Heggmovatnet og bakom Heggmotinden. Helt borterst er hele Norsia med Mjellefjellet, Steigtinden og Landegode.

Utsikten fra Innertinden mot Midtitinden.

Nedkjøring fra Yttertinden. Kjersti må rekke jobben og gønna på.

Da blir det full peising og selv etter snart åtte timer på topptur er det fortsatt gøy! En dag man lever lenge av. Veldig lenge…

Det var slett ikke så verst, neste 2 000 høydemeter på denne turen. Neste gang blir det lagt inne en ekstra avstikker på 25 meter og da er den i boks. Må absolutt gjentas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *