Glomfjord-Kilvik

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS-spor over turen fra Fykan til Kilvik. Startpunkt for turen ligger nord for første inleggstunnelen når man kjører i retning Holmvassdammen.

Med bilen kommer man seg til startpunktet som ligger ca. 370 moh. Tre markante topper kan man samle inn på turen til Kilvika: Middagstuva 1 236 moh, H1259 og Botntinden 1 217 moh. Den totale oppstigningen er på ca. 1 350 m.

Terrenget er fra startpunktet og til Botntinden veldig snill og under 30 grader. Nesten alt for slakt for å være toppturterreng. Men fra Botntinden og ned til Kilvik er det brattere og man befinner seg ofte i uløpsområder for skred. Noen plasser er terrenget brattere enn 30 grader og lengst nede kan det være noen terrengfeller. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Nedkjøring fra Botntinden mot Kilvik.

Første top på turen er Middagstuva. Ettersom det er påske er det en god del skispor i fjellet.

På tur opp til Middagstuva vises et av de best synlige landemerkene i området: Helgelandsbukken.

Meløyalpene med utsikt mot Bjærangen. Dette er nok noen av de flotteste fjellformasjonene i hele Meløy.

Rett sør for Middagstuva ligge neste “topp” H1259. Slak stigning hele veien opp dit. Toppen er omgitt av is fra alle kanter.

Nysnøen har lagt seg opp på Svartisen og siden det er en del folk som har gått allerede her slipper vi å tråkke opp sporet til neste topp.

Neste topp er nådd og utsikten nordover viser fjellene i både Meløy og Gildeskål.

Bare en steinkast unna ligger Botntinden. Helt til venstre ligger Helgelandsbukken 1 254 moh.

Først sklir man litt ned fra H1259 for så å gå langs eggen/skavlen opp til Botntinden. Herfra har man fantastisk utsikt ned mot Holandsfjorden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *