Skaugtuva 626 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Skaugtuva. Parkering ved Skau samfunnshus. Turen starter litt lenger innover når en følger veien fra samfunnshuset.

skaugtuva

Turen starter litt over havnivå og en følger først turstien og så kjøreveien til vannbassenget på Skaug. Derifra begynner den bratte oppstigning til Skaugskaret. Terrenget flater ikke akkurat ut, men er snillere å gå enn oppigjennom skogen. På 570 moh går en litt i bortovermodus for den siste oppstigningen til toppen kommer.

skaugtuva_hoydeHøstlige farger på tur opp til Skaugtuva. Litt før en kommer til Skaugskaret krysser en grensen til Sjunkhatten nasjonalpark. Nasjonalparken ble opprettet i 2010.

imageSkaug nedenfor Skaugskaret. Gult er blitt den dominerende fargen i fjellet. Til høyre ligger Mjellefjellet.

imageTil venstre ligger Skaugskarvatnet med Steigtinden i bakgrunnen. De høyere fjelltoppene litt lenger borte ligger i Fauske og har allerede fått et tynt lag med nysnø på toppen.

imagePanoramautsikt på toppen av Skaugtuva. På toppen er det flatt og får se hvordan sola snart forsvinner i havet. Landegode, Mjellefjellet og Steigtinden vises tydelig på bildet.

image

Blikk tilbake til Skaugtuva. Den første snøen har allerede lagt seg på stien og det er rundt 0 grader.

imageDet er nå lyshowet skulle begynne. Fantastiske på himmelen over Kjerringøy og Steigtinden. Jorda begynner å kaster sin venusskygge over fjellene.

imageSteigtinden bader seg i kveldssola.

imagePanoramautsikt på turen ned i retning Skaugskarvatnet. Sola går ned ved Landegode og sender sine siste stråler til Steigtinden.

image

Fjellene er satt på fyr og danner kontraster til stien der det allerede ligger snø.

image

Litt ovenfor Skaugskaret med utsikt nordøstover.

imageDet er fint med midnattsol om sommeren, men spørs om ikke høsten er finere når dagene blir kortere og en får så vakre solnedganger som den.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *