Valviktinden 780 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Valviktinden. Turen starter fra parkeringsplassen i Valvikdalen “Innsvaet”. Området er populært i klatremiljøet og det fra tid til annen står det en del biler parkert her.

valviktindenPå to kilometer kommer en opp fra havnivå til ca. 780 moh. Dette er en bra bratt tur altså og som en ser på profilen er stigningen på det bratteste på 130 %. Bør derfor gås kun når det er tørt i terrenget.

valviktinden_hoydeValviktinden er toppen til helt til venstre og en del av Mjellefjellet. Kanskje ikke så kjent som de andre fjellene på Mjelle da litt vanskelig tilgjengelig. Til høyre ligger Litltinden.

imageRuta går oppigjennom skogen til høyre og så holder en seg ved foten til Litltinden. Skaret mellom begge er et godt orienteringspunkt. Dette er turens bratteste del. Så holder en seg til venstre der en mer tydelig sti går til toppen.

imageSkogen en må gjennom nedenfra. I midten ser en lyngen ved foten til Litltinden en må holde seg til. Skaret ligger litt bak Litltinden fra dette perspektivet.

imageNoen kampesteiner rett i begynnelsen når en går opp til Valviktinden. Til venstre kan en gå forbi dette området.

imageI dag ligger det mørke skyer over hele himmelen. Tidlig får en øye på Steigtinden som ligger på andre siden av Valvikdalen. Til venstre ligger Steigtindvatnet.

imageEn liten pust i bakken for å nyte utsikten å ta noen bilder. Dette her illustrerer hvor bratt det er oppover. Helningen er på ca. 45-47 grader her. Helt nede ligger Valvikdalen der tinden har sitt navn ifra.

imageVeggen til Litltinden stuper nok loddrett ned og ved foten til denne veggen går en opp. Det gjør inntrykk å se bortover til Steigtinden herfra og en får satt i perspektiv hvor liten en egentlig er.

imageLitltinden imponerer også fra skaret. En nokså uvant vinkel å se Litltinden ifra.

imageLikevel er det ikke så enkelt å komme seg fra skaret opp til Litltinden. Hvis det i det hele tatt er mulig så trenger en i alle fall klatreutstyr for å komme seg opp dit. Turens bratteste del ligger nedenfor skaret og det er ikke langt igjen til toppen.

imageNesten opp på Valviktinden og Litltinden ligger noen meter lavere. Fjellfoten en kommer opp til skaret er så vidt synlig helt nederst på bildet.

imageVarden på toppen med utsikt mot Landegode og Vågøya. En må faktisk gå noen meter nedover for å komme seg til “toppen” markert med varden. Fotostopp anbefales derfor litt før en kommer dit.

imageVarden til Valviktinden og Valvikdalen rett nedenfor. Øyer og holmer rett frem danner Vågøya. Silhuetter til Fugløya og Sandhornet vises tydelig i motsolen.

imagePanoramautsikt over Sjunkhatten nasjonalpark, Vågøydalen og Landegode. Det er overskyet og mye vind på toppen i dag. Spesielt fallvinden på tur opp var sterk.

image189

En titt nordover i retning Misten og Kjerringøy. Sola streifer så vidt fjellene og i bakgrunn ligger fjellene i Steigen kommune.

imageOg en titt østover i retning Mistfjorden og Sørfjorden. Siste bildet på denne turen før en begynner nedstigningen til parkeringsplassen igjen.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *