Nordskarfjellet 878 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Nordskarfjellet. Turen starter fra parkeringsplassen på Hola/Vestvatnli.

nordskarfjellet

Parkeringsplassen ligger ca. 100 moh og det er litt anmarsj for en begynner å stige opp til toppen. På denne turen var det ca. 2,5 km. Toppen ligger på ca. 880 moh og det finnes flere varianter å kjøre ned fra Nordskarfjellet.

nordskartinden_hoydePå tur opp til Nordskarfjellet holder en seg på ryggen øst for toppen. Her her terrenget mindre enn 30 grader. Med mindre en kjører ned sammen veien renner enn ned i skredfarlig terreng hvor det er brattere enn 30 grader. OBS! Anbefales å sjekke utløpsområder som del av turforberedelsen. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Nordskarfjellet skred

Først må en forsere en tett granskog og det kan være litt kronglete å komme seg opp gjennom skogen. Men når denne jobben er gjort kan en konsentrere seg på det som egentlig er artig – skigåing.

imageDette her tyder på at det er nok med snø i fjellet. Så vidt at veiviseren med pilen “Nordskarfjellet” stikker ut av snøen.

imageTurfølget har forsert skogen og i dag er det så varmt at en egentlig kunne gå i shorts. Solen steiker, den første delen oppigjennom skogen ligger bak oss og nå blir det at stykke bortover til oppstigningen begynner.

image

Turfølge krysser Nordskarvatnet for å komme seg til utgangspunktet for oppstigningen til toppen. Det borterste fjellet er Korsviktinden.

imageJevnt og trutt går turen oppover på østryggen til Nordskarfjellet. Landskapet litt lenger ned er kupert, mens fjelltoppene rundt Fauske ligger lenger borte.

imageSætervatnet til høyre og Leinesfjorden til venstre. Rundt Sætervatnet ligger det en god del småvatn. En pust i bakken for å nyte utsikten mot Leinesfjorden.

imageIngen bratte fjell eller tinder sørøstover. Her ligger Valnesfjord Helsesportsenter og Østerkløftfjellet.

imageNoen skyer litt lenger borte, men ikke noen fare for væromslag. Sørøstover får en øye på nabofjellene til Nordskarfjellet.

imageNordskarfjellet ligger i Sjunkhatten nasjonalpark og det gjør også alle fjellene som en sør rett vestover.

imageMiddagstinden troner høyt over Midtiskaret. Nordover og nordvestover er det mange tinder en kan velge imellom.

imageMiddagstinden med sine 1135 meter er en av de nærmeste nabotoppene.

imageSå langt kan en være veldig fornøyd med dagen. På tide å ta en pause på toppen og ser seg litt rundt her oppe.

imageSå var også denne toppen besteget på ski. Som en ser har resten av turfølget allerede “herjet” i snøen når de tok det obligatoriske bildet på toppen.

imageTurfølget tar seg en velfortjent pause ved varden. Nedkjøringen følger ikke samme ruten som turen opp, men litt lenger sør og forbi høyde 551.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *