Hermannsdalstinden 1029 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Hermannsdalstinden. Utgangspunktet for turen var DNT hytta Munkebu.

hermannsdalstinden
Turen fra Munkebu kan være en dryg marsj til tross på den bare er på ei mil. Her går det mye opp og ned og etter en oppstigning kommer en nedstigning osv. som kan gå ut over motivasjonen – dersom man liker å komme seg fort til topp. Rett opp. rett ned. Sammenlagt blir det ca. 1200 høydemeter som skal forseres, mens den egentlige høydeforskjellen mellom Munkebu og Hermanssdalstinden er på ca. 600 meter. Men Moskenesøyas høyeste fjelltopp skal betvinges likevel.

hermannsdalstinden_hoyde

Fra DNT hytta Munkebu starter turen. Litt opp og ned og snart har en rundet Tennesvatnet halveis. Tennesvatnet ligger rett ovenfor Forsfjorden der en rørgate går opp til vatnet. En kan ta båten inn til kraftstasjonen i Forsfjorden og gå alternativt derifra til Hermannsdalstinden.

image

Utsikt over Krokvatnet med Hermannsdalstinden i bakgrunnen. Før en kan begynne med oppstigningen må en forsere en fjellknaus på 448 meter for så å gå ned igjen noen høydemeter. Toppen til Hermannsdalstinden gjemmer seg fortsatt i skyene.

image

Til venstre ligger Krokvatnet. Rett ovenfor vatnet synes en rygge som må forseres for å komme seg opp. Her der det nødvendig med lett klyving. Området er bratt og sikret med kjettinger. De delene som ikke er sikret er likevel eksponert og mennesker som har litt føling for høyden kan kjenne på dette akkurat her.

image

Forsfjorden som nås via Kjerkfjorden. Helt nederst til høyre ligger kraftstasjonen og rørgata er så vidt synlig på bildet. Finfærsskyer henger lave over Kjerfjorden og krydrer en fin sommerdag. Bebyggelsen som synes midt i bildet er anløpsstedet Vinstad der en kan gå videre til Bunesstranda – der ingen skulle tro at nokon kunne bu.

image

Tennestinden med Tennesvatnet til høyre. Forsfjorden til venstre. Høyde forskjellen er på ca. 240 meter her. Rørgata gå opp til Tennesvatnet.

image

Ryggen som må forseres ved hjelp av kjettinger. Virker kanskje ikke så bratt på det bildet, men det er en fordel å har litt erfaring med å gå i fjellet her.

imageSkyene henger på ca. 730 meter og etter hvert forsvinner stien i skodda. Til høyre vises Tennesvatnet, i midten Litlforsvatnet og i bakgrunnen Forsfjorden. Dette gir bare en forsmak på utsikten en skulle få senere. Lofoten er tindenes rike.

image

Skydekkens grense blir synligere når en vender blikket nordover. Tinder ligger også i nord på rekk og rad.

image

En titt sørover viser at også Ertenhelltindens topp ligger i skodda. Ved foten har det dannet seg en enorm steinur. Forvitringen knuser også det sterkeste fjellet i løpet av årene. Men ting tar tid.

image

Krokvatnet i forgrunnen og Tennesvatnet i bakgrunnen.

imagePå toppen er det bare kampesteiner igjen. Lett gått terreng, men helt på toppen må en ta hendene til hjelp for å komme seg helt opp.

image

På tross for skodde på toppen og dårlig sikt er det en god del folk på Hermannsdalstinden.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *