Bratten 137 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Bratten. Turen starter fra strandeni Kvalvika.

bratten

Kjapp tur som starter på stranden og får en til en liten fjelltopp på 137 moh med utsikt over Bodø, Nordsia og Landegode.

bratten_hoydeKvalvika er et fin utgangspunkt for denne korte turen. Fra stranden går en bare opp mot tunnelen hvor stien langs ryggen går slakt oppover.

imageMange småbåter ligger oppankret i Kvalvika. Stranda er populært utgangspunkt for paddleturer i regi av Bodøs kajakklubb. Industriområde Burøya med den gamle sildoljefabrikken i midten og Bodø sentrum i bakgrunn.

imageBoligfelt som tilhører Kvalvika og som strekker seg nesten helt opp til Bratten aktivitetspark. Sola begynner å gå ned og fjellet kaster sin skygge over boligfeltet.

imagePå andre siden av Fv. 834 ligger Pollfjellet og til nedenfor veien Burøya. Sandhornet har tydelig nok gjemt seg i skyene.

imageOppe på fjellet ligger et lit tjern og det er mange stier som går til toppen. I bakgrunn til høyre vises Mjellefjellet og en del av Kjerringøy.

imageLitt nasjonalromantikk på toppen. Noen har plantet det norske flagget på varden 137 moh.

imageLandegode mot vest har fått seg en hatt i kveld. Skyene henger lave og fjelltoppene synes ikke.

imageTil høyre Løp og Løpsfjellet på Nordsia.

imagePanoramautsikt sørover og vestover. I midten ligger Bodø by og til høyre Landegode. Sola er i ferd å gå ned og flagget blafrer i vinden.

imagePanoramautsikt vestover og nordover. Landegode med Kjerringøy og Mjellefjellet i midten. Løp og Løpsfjellet på høyre siden. Med denne fine utsikten kan en vende tilbake til stranda i Kvalvika.

image

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *