Reppentårnet 122 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Reppentårnet. Turen starter fra Reahpen som ligger ca. 12 km øst fra Varangerbotn. En svinger av fra E6 og rett inn på anleggsveien som går opp til tårnet. Turen er skiltet som “Perletur” i regi av Finnmark fylkeskommune.

Veldig lettgått tur lang grusveien opp til tårnet. Det er den rette turen med få høydemeter etter en tropenatt i Varangerbotn. Vel å merke at det ikke er hverdagskost med tropenetter så langt nord. Når man det i tillegge er bløtkokt ved 40 grader i teltet tidlig om morgen er nok dette det eneste en gidder å gjøre. En liten rusletur etter frokost.

Finnmark fylkeskommune har skiltet mange “Perleturer” og alle kommuner rundt omkring i fylket. Denne turen er veldig kort, men i 34 grader orker en kanskje ikke så veldig mer heller.

Hele turen går på anleggsveien opp til tårnet. En grei tur for å lufte seg litt og få blodsirkulasjonen i gang igjen. Hele området er preget av menneskelige inngrep, om det er nå anleggsvei eller krafttraséer, men en får en fin utsikt over Varangerfjorden.

På horisonten dukker Karlebotn opp. I bakgrunnen ser en det som er typisk for Finnmark, fjell som ser ut som klipper uten markert toppunkt.

Utsikt over Varangerfjordens innerste del, Karlebotn.

Bebyggelsen innerst i fjorden er nokså spredt.

Turens mål er alltid synlig – Reppentårnet.

En liten dal med et vann på vestsiden av anleggsveien opp til tårnet. Terrenget er ikke vanskelig å gå i og en kan også gå videre innover og utforske området litt mer.

Blå himmel, ingen skyer og over 30 grader er i meste laget for å gå seg en tur i dag.

Utsikt nordøstover over Varangerfjorden og Veidneset. E6 i retning Kirkenes ser en rett nedenfor Veidneset.

Oversiktsbilde over Karlebotn. Legg merke til landskapet og at det finnes veldig få trær og so må en huske på at en nesten er på havnivå. Tregrensen i øst Finnmark går nesten i fjærsteinene.

Likevel finnes det en del landbruk i området som traktoreggene viser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *