Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.
Kart med GPS spor over turen til Midtitinden. Turen starter fra parkeringsplassen ved Sagelva.
Her får en hav og fjell og ski i en pakke. Fra havnivå starter turen og som går til over 1000 meter over havet. Mot toppen drar det seg til og det er passe bratt som gir en fin nedkjøring på gode pudderdager.
Spesielt turens første del opp igjennom skogen ligger i et utløpsområde for skred. Terrenget er preget av klipper og skog og en kan stille spørsmål hvor reell det er at et skred forekommer her. Lenger oppe er det mulige å holde seg unna skredfarlig terreng og utløpsområder for skred. Hvilken linjer en velger ned er opp til enhver selv. en kan holde seg under 30 grader, men kan også velge brattere linjer i retning vatnet mellom Midtitinden og Innertinden. Last ned kart i høyere oppløsning som pdf fil.
Turen starter fra rv. 80 ved Sagelva og i starten går en gjennom et områder med noen hytter og furuskog.
Mer eller mindre knoting i skogen for å komme seg opp. Her forbi en liten bekk. Flere bekker venter lenger oppe.
Fint ser det ut i dag. Men etter en lang mildværsperiode i februar regnet mye av snøen borte. Snøen som har lagt seg nå ligger rett på berget og det blir nok noen koseriper på tur ned.
Snøen ligger fint og urørt i skogen. Her må man følge litt med for å finne den rette veien opp og ikke gå seg fast mellom klippene.
Litt annerledes derimot ovenfor skoggrensen. Terrenget er veldig oversiktlig og det er lett å orientere seg.
Snart ser en også dagens turmål, Midtitinden. Snøen er litt vindpåvirket, men ikke vesentlig. Det lover en bra nedkjøring.
Veldig fine former som Midtitinden har å tilby, fra slak til litt brattere.
I dag er det et skikkelig “rush” med to turgrupper som skal til toppen.
Nabofjellet til Midtitinden i øst er Innertinden. Sammen med Yttertinden er denne trekløveren også kjent som Mjønestindan.
Turfølget brøyter to spør mot toppen.
Blikk tilbake i retning Valnesfjord og Valnesfjordvatnet. Bakom ser en fjellene i Sulis.
Innertinden med Kistrandfjellet bakom til venstre. Nordvestflanken til Innertinden går nesten loddrett.
Ikke langt igjen til toppen og det siste bratthenget som må forseres. Vinden øker på og på tross for solen er det veldig kaldt i dag.
Kunst på toppen. Vinden har skapt en sastrugi.
Karakterbyggende føre kaller man det vel. Snøen er veldig vindpåvirket og hardt. Det gjør det ikke nødvendigvis enklere å komme seg til toppen. Her er det i hvert fall ikke snakk om å bruke energi på å tråkke sporet oppover.
På toppen av Midtitinden har en flott utsikt i alle retninger. Her i retning Bodø med Landegode i Bakgrunnen. Til venstre Fugløya og Sandhornet. Helt til høyre fjellene på Kjerringøy.
En titt sørover og over Skjerstadfjorden og Saltfjorden. Bakom ligger masse fine skifjell som Småtindan og fjellene på Sandhornøya. Bodø høyeste, Lurfjelltinden, litt til venstre for Småtindan.
Utsikt sørøstover og innover Skjerstadfjorden. Mjønes som halvøy helt til høyre.
I nord ligger Heggmovatnet og kjerneområde til Sjunkhatten nasjonalpark. Til og med Lofoten vises på andre siden av Vestfjorden i dag.
Enda flere topper i Sjunkhatten nasjonalpark. Fagertinden, Breiviktinden, Aurnestindan og mange flere på andre siden av Heggmovatnet.
Her får man en virkelig 360 graders opplevelse. Innover i retning Valnesfjord vises Innertinden, Kistrandfjellet og Kvalhornet.
Jada,, da var en på toppen etter en vindfull oppstigning. Det blir ikke noe langt opphold her med tanke på både temperatur og vind.
De siste høydemetrene opp til topp er litt bratt. Så her er det opp til enhver selv om en går på føttene eller på ski. Dette bildet illustrere kanskje godt hvordan det er å komme seg opp til toppen.