Løbergbukta-Snytindhytta

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Turen starter fra parkeringsplassen i Løbergsbukta som ligger ved Rv. 85 sør for Sigerfjorden. Her er det god plass for bilen ut utgangspunkt for en flere dagers fjelltur til Snytindhytta.

Turen går hele til store deler gjennom Løbergsdalen som strekker seg i øst-vest-retning ikke langt fra Møysalen nasjonalpark.

Dalen er frodig og grønt i starten og turen går på sørsiden av Løbergsvatnet. Det er mange myrpartier og alt etter hvordan været har vært kan det være greit med mer enn bare joggesko.

På de våteste plassene er det lagt ut klopper for å komme seg tørrskodd over myra. Etter hvert dukker det opp høye fjell og tinder, men foreløpig er det godt med både trær og myr. Høyfjellet er et stykke unna enda.

Terrenget er slakt, men støtt og stødig går det oppover. Vegetasjonen i form av gress kan gå helt opp til livet slik at men må føle seg frem med føttene på stien. Det mangler heller ikke på selskap i form av insekter og klegg nede i dalen.

Løbergsdalen virker nokså lang nå man kommer litt opp i høyden og får bedre utsikt bakover.

Det blir tydelig mindre skog og kratt og bekken inviterer til en liten stopp for å ta en slurk med vann. Det kunne ikke vært veldig mye varmere i dag og avkjølingen er velkommen.

Bratte fjellsider og tinder mot sør gir et inntrykk av hva som en forventer rundt Snytindhytta. Sola står høyt på himmelen og snart er det ikke mer skygge å få.

Heimsnekra, men godt for å ta seg en liten pause. Hvis det ikke hadde vært for insektene.

Blikk tilbake til vannet 124.9 som åpenbart ikke har noe annet navn på kartet. Skoggrensen er nådd og det blir litt mer levelig uten klegg og kompani. Riktignok er det noen igjen, men atskillig færre enn lenger nede.

Snaufjellet kaller, men litt grønt i fjellsidene kan være vakkert også. Orientering er ikke noe problem, stien er mye gått.

Så vidt at man kan se Løbergsvatnet i bakgrunnen. Stien dreier nå i nordlig retning mot Løbergsskaret.

Mektig troner både Løbergsdalstindan og Snytindan over dalen.

Så går stien forbi Løbergsdalsvatnet. Her blir det stopp for å ta en liten dukkert. Ikke feil å kjøle seg ned på en fin sommerdag. Dagens badekar har utsikt mot Løbergsdalstindan og Nonstinden i bakgrunnen.

Det magiske øyeblikket er ikke langt unna. Ferdig badet går turen videre til Løbergsdalsskardet. Noe steinur ettersom terrenget har gått fra skog til snaufjell.

Fra skaret åpner seg et helt annet landskap i retning vest. Her er det masse høye fjell med spisse tinder.

Der nede en plass ligger turmålet, Snytindhytta. Store Blokkvatnet sender solstrålene videre og motlyset blender. Men så langt ned skal man ikke. Snytindhytta ligger ved siden av småvatnene lenger oppe.

8 km har det vært frem hit og det er bar en liten kilometer igjen til hytta. Her krysser også stien ned til Sigerfjord som jeg skal velge i overmorgen på turen tilbake.

Et vakkert fjellandskap og midt i ligger Snytindhytta. De fleste fjellene rundt hytte er mellom 800 og 900 meter høy.

Anlegget består av en hovedhytte og en sikringshytte. Når jeg kommer frem er sikringshytta opptatt allerede og jeg tar dermed hovedhytta.

Det er verdt å ta en liten avstikker og utforske terrenget rundt hytta litt mer. Sola står lavere over horisonten og det blir et mye mykere lys enn da når jeg kom frem.

Nede ligger Øvre Blokkvatnet og gjett hvilket fjell som ligger helt borterst. Selveste Møysalen.

Akkurat nå kunne jeg har hatt det mye verre. Fint å kunne være i et slikt område uten å treffe på massevis av mennesker.

Er man glad i fjellturer er det masse å velge her. Men for i dag får det være nok. I morgen kommer en ny dag med nye fjelleventyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *