Indre Lurfjelltinden 1 135 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Indre Lurfjelltinden. Turen starter fra parkeringsplassen på Reinhornheia på Beiarfjellet.

Detter er er en fjellskitur som kanskje ikke er veldig egent som rando tur. Selv om det er to fine områder å kjøre ned så er det med over 2 mil en forholdsvis lang tur samt at terrenget i starten er veldig småkupert med mye opp og ned. Startpunktet på Beiarfjellet er på litt under 600 moh og toppen ligger 1 135 moh. Likevel blir det mange flere høydemeter på grunn av mye opp og ned.

Vest for Beiarfjellet ligger det de høyere toppene i Beiarn kommune. Scootersporet starter fra parkeringsplassen og skulle gå over store deler av fjellet.

Her er altså dagens mål, Indre Lurfjelltinden. Enn så lenge ligger fjellet ganske langt unna og som man ser på bildet er terrenget “bølgete”.

Beiarfjellet er stort og byr på store avstander.

Det eneste større menneskelige inngrepet her oppe er høyspentledningen. Den vises godt og er greit å orientere seg etter.

Etter hvert når en kommer lenger inn på fjellet blir det flere og flere løyper som krysser hverandre.

Det er et godt stykke å gå før en plukker høydemeter og utsikten kommer seg. Helt i bakgrunnen ser en Landegode og i midten en Åselitindan og toppen til Lurfjelltinden til venstre.

Og bakom ligger hele Beiarfjellet. Helt til høyre vises Ramsgjeltinden, Solvågtinden i bakgrunnen til venstre. Snøscootersporet er noen dager gammelt, men gikk helt til toppen.

Mot nord i midten ligger Snefjellet og Mistfjorden og langt borte ser en toppene i Sjunkhatten nasjonalpark,

I vest Nonsfjellet og Høgtinden i midten, samt Siritinden helt til høyre.

Siritinden med sin markant form nå til venstre og en ser så vidt scootersporet som går opp Indre Lurfjelltinden på bildets høyre side.

Selv om det er blå himmel blåser det godt i dag. Og verre skulle det bli på toppen. Fint vær har sin pris: kald østavind. Sporet går hele tiden opp langs ryggen.

Lurfjelltinden forhindrer at en kan se rett bortover til Åselitindan som ligger i bakgrunnen.

Toppen til Indre Lurfjelltinden er nokså flat, de siste metrene er bortover gåing og et lite stykke å gå før en kommer til høyeste punkt.

På venstre og litt på skrått opp til høyre ser en den nederste delen av Beiardalen. I midten vises dalen som skiller Beiarfjellet fra fra fjellmassivet på vestsiden av Beiardalen.

Ramsgjeltinden er er nok det nærmeste landemerket på Beiarfjellet. Til venstre ser en Ørtfjellet som ligger på Saltfjellet.

Beiardalen i midten med Tellingen bakom. Saltfjellet helt borterst.

Snøen er hard og veldig vindpåvirket.

Tindvatnet ligger mellom Indre Lurfjelltinden og Lurfjelltinden. Til og med Lofoten vises i horisonten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *