Øksfjordfjellet 371 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Øksfjordfjellet. Turen går langs kammen til Øksfjordfjellet og gir fin utsikt over både Øksfjord og fjellene på andre siden av fjorden. Turen tilbake går i dalen bak som er et fint alternativ til kammen.

Turens høydeprofil med alle opp- og nedturer.

Turen starter fra Ystneset der man går opp den nordlige ryggen til Øksfjordfjellet. Ystneset er nok den plassen der det er mest “plass” til bebyggelse.

Ellers er det ganske lite plass mellom sjøen og fjellet og kan langs en lang stripe ligger bebyggelsen i Øksfjorden. På andre siden av Øksfjorden ligger Klubbnesviktinden.

Bukta til venstre er fergeanløp på vestsiden. Breitinden er en av de høyeste fjellene på bildet og bakom ligger Øksfjordjøkelen med enda høyere fjell.

Moloarmen i Øksfjord som beskytter havnen mot vind og vær. Her ser man rett ned på bebyggelsen og man får et inntrykk av hvor bratt det går ned.

Fjellene på vestsiden av Øksfjorden. De høyeste fjellene er over 1000 meter og for å komme seg dit må man ta fergen fra Øksfjord.

Blikk tilbake og nordover. Litt opp og ned blir det det på turen, men hele veien en storslagen utsikt i alle retninger.

Med koronabarten på tur. Ikke minst sveisen bærer preg av en lang periode med nedstengning. I disse tider med sosial distansering er det vel lov å “ikke” se ut.

Nedstigningen har begynt og stien følger dalen bakom Øksfjord.

Baksiden av Øksfjordfjellet er ikke så barsk, her er det grønt og noen runde former finnes også. Turen går i Grasdalen og forbi Grasdalsvatnet.

Dalen åpner seg mot nord med utsikt i retning Helletinden. Fjellet reiser seg nesten 900 moh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *