Helgelandstrappa Mosjøen

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Helgelandstrappa i Mosjøen. Parkering i Mosjøen på Ytterøra på vestsiden av Vefsna. Tilrettelagt turparkering.

Det er ikke noe tid til oppvarming. Her går det rett på sak og opp Helgelandstrappa til Stortuva/Øyfjellet. Trappa går helt opp til Øyfjellet, men denne gangen var det bare å snu på ca. 500 moh. Kjapp trimtur etter kjøreturen fra Bodø og det begynte å bli mørkt. Neste gang går det helt til toppen!

Helgelandstrappa ble åpnet den 06.07.2019 av selveste dronninga. Etter det ble trappa en populær på tur på Helgeland som ikke bare gås av lokale Mosjøværinger.

På tur opp er det flere plasser som inviterer til en liten stopp og for å ta en pust i bakken. Ikke glem å nyte utsikten underveis. Man får fin oversikt over Mosjøen på tur opp.

Så sent i sesongen har den første snøen kommet allerede og broddene ligger hjemme. Da er det bare å ta et trappetrinn om gangen for å ikke ramle hele veien ned igjen. Fort kommer en opp i høyden og ser Mosjøen liggende på andre siden av Vefsna. De siste solstrålene rekker så vidt de høyeste fjelltoppene langt borte.

Utsikt over fjellene sørøstover. Det frister å gå helt til toppen, men det er 300 høydemeter igjen og dagslyset er på tampen.

Flyplassen Kjærstad i Mosjøen. Til venstre ligger Vefsna som i Mosjøen munner inn i Vefsnfjorden.

Nå er det på tide å snu. Det går ikke så fort nedover på de islagte trinnene og det blir fort mørkt. Utsikt nedover til Storfjellet, Mosjøen ser en bakom til venstre.

Et imponerende arbeid fra Sherpaene som har bygd trappa. Veldig spektakulært er den øverste delene oppe i skaret. Her ble det flyttet på noen steiner for å få det til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *