Skjelviknubben 626 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Skjelviknubben på Sandhornøya. Kjør over brua til Sandhornøya, parkering er mulig i massetaket i Skjelvika.

En fin liten topp med nydelig utsikt over fjell og hav, 626 meter over havet. Toppen er utsatt for kystklimaet og når det først er gode forhold bør en dra. Ellers kan det bli en steinete opplevelse.

Dette er en trygg tur når en går opp østryggen til Sjelviknubben. En kan holde seg hele tiden under 30 grader, men noen plasser er man i utløpssonen for skred. Last ned kart i høyere oppløsning som pdf fil.

Det er lite snø og allerede ved starten vister det seg at dette skulle bli en steinete tur. Til gjengjeld er det sol og påskestemning når vi begynner å gå over myra.

Følg kraftledningen til østryggen mot Skjelviknubben. Det er ikke tett med vegetasjon og lett å komme seg opp ryggen.

De første høydemetrene går en opp gjennom furuskog med utsikt mot fastlandet. I midten brua mellom fastlandet og Sandhornøya. Bakom til venstre ligger Kjøpstadnakken.

Utsikt nordøstover og innover Nordfjorden.

Mot øst ligger Småtindan og Sautinden som er et fint toppturmål om vinteren. Høyeste fjell her er Memaurtinden. Holmsundfjorden ligger mellom Sandhornøya og fastlandet.

Furuskogen ligger bakom oss lenger nede og her det kun bjørk som er igjen. Bare små busker, det visst ganske værhardt her.

Sola forsvinner etter hvert og skyene trekker innover fra vest. Til venstre ligger Telnestinden som også ligger på Sandhornøya. Dårlig føre i dag ellers, et tynt lag med snø som er veldig vindpåvirket og overalt er det lyng og steiner som stikker gjennom.

Småtindan speiler seg i vannet. Det er vel det som er det typiske profilet som en forbinder med Småtindan.

Etter hvert kommer toppen i rekkevidde. Med alle steinene er det en viss fare for å utvikle ripeangst. Så her må en velge ruta med omhu i dag, spesielt på turen ned.

Tur til bonden får bli en annen dag ettersom det er nokså tynt med snø og den snøen som finnes er ganske hardt. Grytviktinden til venstre må også skrives opp på listen med de toppene som er igjen til senere en gang.

Utsikt rett nordover med Telnestinden til venstre og Nordfjorden i midten.

Her møter fjellene havet. I Nordland for du pose og sekk, derfor er det viktig å stoppe litt opp av og til for å nyte utsikten.

Småtindan er en nesten alpin formasjon der de høyeste fjelltoppene er over 1000 meter høy. De siste metrene opp til toppen av Skjelviknuppen er preget av vindpåvirket snø.

Varden markerer toppen og her er det ikke mye snø igjen i dag. Utsikt sørøstover i retning Småtindan og Memaurtinden. Pudderplankene var sikkert feil valg ved slike forhold, men fungerte likevel for å komme seg både opp og ned.

Fjellheimen til Meløy og Gildeskål kommune. Helt til høyre ser en grensefjellet Galtskartinden med sin karakteristisk spiss formasjon.

Utsikt fra toppen og nordover med Lurfjelltinden til høyre og Børvasstindan i midten.

Inndyrfjellet rett foran i sør med Sørfjorden til høyre. Imidlertid har skyene tatt over for blå himmel, men temperaturen er det fortsatt ikke noe å si på.

Møt sørvest ser en kystlinjen til Helgeland. Høgnakken i Gildeskål ca. i midten og Kunne ytterst til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *