Nasafjellet 1 210 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS-spor over turen til Nasafjellet. Fjellet ligger rett sør for polarsirkelen på Saltfjellet og man starter fra parkeringsplassen ved E6.

Null stress med skred da det ikke er noen områder som er brattere enn 30 grader. Turen fungere fint også når man går alene.

Nasafjellet høres stilig ut, men har ingenting med rakettforskning å gjøre. Fjellet ligger sør for polarsirkelen i Rana kommune og er et snill toppturfjell dersom man går alene. Fjellsiden er under 30 grader og dermed ikke særlig skredutsatt. Men turen er av den spesielle sorten ettersom skodda bare ikke ville forsvinne.

Tilsvarende er utnyttet med bilder på tur opp til toppvarden. Omtrent null, niks, nadar. Jeg har aldri sett på maken hvor tett skodda var. Nesten hele turen må jeg navigere etter GPS for å finne frem, det er white out og noen ganger kjenner jeg at det er vanskelig å holde balansen på skiene.

Klokka sier det er bare én meter igjen til Sverige og det stemmer høvelig bra. I bakgrunnen vises grensevarden mellom Norge og Sverige.

Akkurat i det øyeblikket når jeg er ved varden lysner det litt og et glimt av blå himmel er å se. Heldigvis blir det litt bedre sikt på turen nedover. Skyene holder seg i grenseområdet, mens det lette mot polarsirkelsenteret.

Skydekket ligger ny faktisk under toppen og med litt tålmodighet forsvinner kanskje også disse.

Av og til lønner det seg å ta en pause. Forholdene blir bedre nå.

Det er sikt ned mot E6 der bilen står parkert. Nå kan nedkjøringen begynne. Ikke bratt, men likevel nok fart for å ha det artig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *