Husfjellet 515 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Kart med GPS spor over turen til Husfjellet. Turen starter ved kirka på Berg og er skiltet derfra.

Turens høydeprofil med alle opp- og nedturer.

Veiskille etter oppstigningen fra kirka. Der borte ligger Husfjellet som er dagens turmål. Sommerdalen ligger 327 moh og det er ca. 200 høydemeter igjen til toppen.

Det tar litt tid før man får litt utsikt sørover og ut over Bergsfjorden ettersom stien lenger nede går gjennom bjørkeskog.

Brunt og vått ser det ut og myra man må krysse er veldig oppgått. Selv med høye fjellstøvler er man ikke berga og man synker langt ned i myra.

Fra Rismåltua som ligger rett sør for Husfjellet ser man ned i Steinfjorden. Fv. 862 går rundt Tungeneset og så innover til Ersfjorden. Det lange neset i bakgrunnen er Oksneset med Okshornan.

Mannan og Luttinden er nærmeste nabo i øst Fjellet stiger neste 760 opp fra havet.

Også på denne “fingeren” som stikker ut av Senja ligger toppene på rekke og rad. Litje Brustinden og Storbrusen sør for Husfjellet.

På Husfjellet er det en liten utstikker som det er verdt å gå bort til. Her får man en fin utsikt, men helt på toppen bør man bruke hendene dersom man er følsom for høyden.

Stien bortover ser kanskje verre ut enn den egentlig er. Men så lenge det er så mye folk der er det like greit å vente med den avstikkeren.

Bratt er det i alle fall og også herfra ser fjellformasjonen spektakulær ut.

Mellom de to toppene ligger et skar som byr på dype inn- og utsikter. Steinfjorden viser seg i forskjellige farger denne sommerdagen.

Fra toppen til Husfjellet i retning sør ligger Bergsfjorden til høyre. Innerst i Steinfjorden ligger Purka og Fuglan.

Mot nord har vi i forgrunnen Vetran og Strandbytindran, lenger bak Steinsethøgda og Skinnarmen.

Shorts vær er det i dag. Det må utnyttes og både mygg og klegg gleder seg til et ordentlig mannebein.

Litt færre folk på nabotoppen. Kanskje en god mulighet for å komme seg bortover. Det er nok rimelig trangt der oppe med flere.

Luftige utsikter er garantert på denne turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *