Riven 388 MOH

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Der borte ligger dagens turmål, Riven. Enkel fjelltur med ikke alt for mye høydeforskjell som helde tiden går langs ryggen. Noen høydemeter må man likevel komme seg opp rett ved starten av turen.

Etter hvert når man følger ryggen til Riven dukker Fjordgård og Segla opp. Hesten ligger til høyre for Segla.

Veien forsvinner inn i fjellet, i bakgrunnen vises Grytetippen og Keipen.

Hepp hepp, på “toppen”.

En litt spesiell utsikt ned til ned mot Husøya. Storslagne fjell på begge sider av Øyfjorden.

Utsikt fra Riven og ned mot Husøya. Det er ikke mye plass igjen til nye hus som er knyttet til land kun gjennom en liten vei.

Som en lang finger stikker fjellene ut i havgapet. Der er det ingen vei og eneste mulighet å komme seg dit er enten med båt eller til fots. På andre siden av fjorden ligger Inste Kongen, Midtre Kongen og Yste Kongen som er kjente turmål på Senja.

På den andre siden av fjorden ligger Fjordgård og bakom bebyggelsen Segla. Segla er kanskje det mest populære fjellet på Senja og litt oppskrytt. Mye folk som går der men utsikten på Segla et bedre andre plasser.

Fjordbotn Trælvika. I bakgrunnen ligger mektige fjell, Grytetippen og Keipen. Et område som fra denne siden er nokså utilgjengelig.

Turen går hele tiden langs ryggen til Riven. I det fjerne ligger Trælvikvatnan der veien går forbi på vannets nordside. Så går en rett over Riventunnelen.

Bakom Husøya åpner seg storhavet. Helt bortest ligger fjellene rundt Øyfjordvær og Breivika.

Et blikk tilbake ned Husadalen der veien snirkler seg i noen svinger ned til Husøya.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *