Måsøya Vestervågen

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Neste morgen er det tjukt med skodde og planen om å gå på en av toppene er spolert. Hollendaren sto høyt på listen men uten utsikt ingen topptur. Nokså hustrig er det også for å være i august. Men det er ikke første gang det er slikt. Sånn er det i Finnmark.

Mye lenger nord kommer jeg vel ikke på denne turen. Nordkapp er ikke på bukket list lenger og det er mye mer morsomt å oppdage slike plasser som Måsøy. Min personlige 71 grader nord tur for i år.

Fergetrafikken er på anrop og jeg har bestilt skyss tilbake til Havøysund. Ettersom det er litt tid igjen til avgangen trasker jeg rundt for å se på bygda. Måsøya var kommunesenteret før det ble flyttet til Havøysund. Og et hvert kommunesenter med litt respekt for seg selv hadde nok også en kirke.

Tilbake i Østervågen, Måsøys fineste sandstrand.


Og dette her er veiens ende. Den ligger i Vestervågen og også her finnes det noen hus som er omgjort til fritidsboliger. Om sommeren er det visst travlere her enn om vinteren når det bare få fastboende er igjen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 5B8A42FC-364A-4AB7-A55F-48EBA0B16C21.jpg

Måsøy downtown hvis man vil si det sånn. I forgrunnen til venstre butikken som er samfunnets knutepunkt. En ekte opplevelse å stikke innom når det er åpent, 2 timer hver dag.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 3263AE45-044C-4518-8476-12F8E03E2BC1.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *