Hallbrekknuten 1041 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Hallbrekknuten. Turen starter fra parkeringsplassen i Hunnedalen ved Røde Kors hytta.

hallbrekknuten

Fra ca. 600 moh til toppen som ligger på 1041 moh. Som vanlig finnes det ulike varianter å renne ned alt etter det en har lyst til. “Humpen” til slutt var en liten ekstra tur opp bakken for å få en ekstra tur ned.

hallbrekknuten_hoyde

Hunnadalen er en dal med en god del skredaktivitet. OBS! Sjekk utløpsområdene i forbindelse med turplanleggingen. Dette er kanskje den største faren, er man først kommet opp i høyden finnes det mange ruter der terrenget er mindre enn 30 grader. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Hallbrekknuten skred

To spor opp Hallbrekknuten. Fine forhold i midten av mai og strålende solskinn.

image

Snill terreng hvor det går oppover men ikke så bratt at det er fare for ras. Noen justeringer på bindingen underveis for å komme seg bedre opp.

image

Traversering i litt brattere terreng før en kommer til toppen. Her er snøen litt bløt fordi sola har stått på her hele dagen. Noen små skred i det øverste snølaget.

image

Varden markerer toppen på Hallbrekknuten. Helt vindstille og finværet innbyder til å ta en pause uten hast å komme seg ned igjen.

imageVeiens ende på toppen hvor det er bart.

image

Dagen har vært litt spesiell etter å ha vært på Haukeland i går. Det gikk fire liter Biola med for å komme seg til toppen, men det gikk bra. Storfornøyd med prestasjonen i dag.

image

Sliter litt med å orientere seg i terrenget her oppe. Toppene ligger på mer eller mindre samme høyden og det er vanskelig å peke ut noen orienteringspunkter. Men fint er det på toppen.

image

Blikk tilbake til Hallbrekknuten.

image

Spor etter traverseringen nedenfor den venstre terrengkanten. Nedkjøring i midten mellom terrengkanten til venstre og skavlen til høyre.

image

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *