Eidetinden 1020 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Eidetinden. Turen starter fra parkeringsplassen på Låter.

eidetindenEn fin og nesten symmetrisk kurve. Turen starter ca. på havnivå og har sitt høyeste punkt på 1020 moh. Alt imellom er en jevn stigning som krever sine pust i bakken der en kan nyte utsikten.

eidetinden_hoyde

Kjerringøys høyeste fjell med 1 020 meter. Allerede fra begynnelsen ser en hvor toppen ligger og hvor en skal hen. En lurer på hvor stien går og hvor lang tid det tar opp dit. Fjellet ser mektig ut så kompakt som det ligger der.

imageDet er ikke langt til Steigen fra Kjerringøy og det ser en allerede når en vender blikket vestover. Borte i vest ligger nemlig Kråktindan.

imageLangt, langt borte ligger Lofoten og dersom det er klart vær er det ikke noe problem å se dem fra Kjerringøy. Bildet er sånn høvelig representativt for hvor bratt det går oppover på denne turen. Her er det ca. 32 grader.

imageUtsikten på toppen er svimlende og nesten uten like. Det er kanskje bare Lofoten som kan konkurrere med den. Ikke bare i Lofoten finnes tindenes rike, men også her på Kjerringøy.

imageI forgrunnen vises Kaffetinden og Opplitindan. Vatnet til høyre å være Bårsteinvatnet.

imageMot sør ligger Seta og Strandåtinden som naboer til Eidetinden. Landegode ligger enda et stykke lenger sør.

imageI nord grenser kommunene Steigen og Sørfold til Kjerringøy. Der ligger der fjordene Nordfolda og Sørfolda som skiller kommunene fra hverandre.

imageTårnvikfjellet ytterst nord på Kjerringøy ligger i midten av bildet. Veien nederst på bildet går til Lappgjerdet som ligger ved foten til Middagsfjellet.

imageBårsteinvatn med Bårsteinaksla i bakgrunnen. Sentralt og i midten av bildet ser en Steigtinden med sin typiske profil. Rett bakom Steigtinden ser en Småtindan helt borte i Gildeskål kommune.

imageEn panoramutsikt av den storslagne art. På Eidetinden får en både pose og sekk uten kompromiss. Hav og fjell, øyer og tinder. Når en først er her oppe er det vanskelig å se seg mett.

imageBlå himmel og sol er en bra kombinasjon, men en må huske hvor en er i verden. Nordavinden bruker å være kald og på toppen må en på tross for knallvær kler seg litt etter forholdene.

imageLandegode bader i sola. Strandåtinden og Seta kaster sine skygger nordover mot Eidetinden. men de små naboene rekker ikke opp til den store naboen Eidetinden.

imageEt siste bilde av noen av de mange tindene før en må rive seg løs fra denne utsikten og før det bærer nedover igjen.

imageDet ser bratt ut nedover til Låtervatnan. Spørs hva som er mer slitsomt, å komme seg opp til toppen eller å komme seg ned fra toppen igjen.

image
Dalen mellom Eidetinden og Strandåtinden er frodig. Fjellene speiler seg i Låtervatnan som ligger ca. 275 moh.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *