Hestræva 485 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Hestræva. Utgangspunktet for turen var parkeringsplassen på Kilan innerst ved Flakstadpollen.

hestrævaDet er nok mange veier som fører til Roma og så til Hestræva også. Etter å ha gått litt for langt i retning Straumøya var det bare å snu for å komme seg opp til topps. Sammenlignet med andre toppturer i Lofoten en mindre bratt tur for å komme seg til en fjelltopp. Lite gått sammenlignet med andre turer i Lofoten og mindre fare å treffe på mennesker her.

hestrava_hoyde

91 km i luftlinje fra Bodø skimter Landegode borte på horisonten. Egentlig er det ikke så langt mellom Lofoten og fastlandet. Kupert terreng og mange vann er nok typisk for fjellområdet i retning Straumøya.

imageNesten fremme ved Straumøya er tiden inne for å snu. Målet var jo å komme seg opp Hestræva i dag.

imageSammenlignet med andre områder i Vest Lofoten virker dette område ikke så røft. Fjellet stuper ikke rett ned i havet stien er heller ikke så opp gått som på andre plasser. Skyene er mørke og lover i hvert fall ikke solskinn. Så er det bare å komme seg videre for å ikke bli våt underveis.

image

Jo høyere en kommer desto bedre blir utsikten mot Vestvågøy. I denne retningen ser været litt mer lovende ut enn mot sørvest. Stien er forlat for lenge siden og det gjelder å finne sin vei selv for å komme til toppen.

image

Leknes et stykke borte og i midten av bildet. Et av de få flatere områder i Lofoten.

imagePanormabildet i retning Vestvågøy. Øyas høyeste fjell Himmeltinden ligger i det fjerne, toppen stikker opp i skyene. I midten ligger Skottinden og bakom ligger Ballstad. På toppen er det ikke så “trangt” som på andre fjelltopper i Vest Lofoten og en kan se nordøstover utallige fjelltopper på Vestvågøy.

imagePanorama mot sørvest med lavt skydekke over Flakstadøya. Kommunens høyeste topp Stjerntinden er oppe i skyene. Flakstadpollen i midten av bildet synes av et litt annet perspektiv enn ellers. Til høyre dukker Vestvågøy opp.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *