Reinebringen 448 moh

Publisert den

Kart med GPS spor over turen til Reinbringen. Utgangspunktet for turen har vært den kjente utsiktsplattformen der en ta av fra E10 til Reine sentrum.

Reinebringen

Kort anmarsj til til foten til Reinebringen betyr kort oppvarming. Varm blir en allerede når en ser på profilen som egentlig ikke formidler et reelt inntrykk av stigningen. I 2016 ble satt opp varselskilt som gjør turgåeren oppmerksom på at stien er slitt og bratt. Ferdsel altså på eget ansvar – og forhåpentligvis med rett tur utstyr og egnet fottøy!

reinebringen_hoyde

Sherpaer fra Nepal holder på og lager en sti. Alt med rå håndmakt og enkle verktøy. Stien opp Reinebringen er så nedslitt at stien nå skal oppgraderes. Reinebringen har vært markedsført av turistnæringen og alle ville opp dit for å ta “sitt” bilde med den kjente panoramautsikten.

image

Stien går for øvrig på venstre siden. Kanskje en får nå et inntrykk at det er høvelig bratt. Langt nede ligger E10 som går videre mot Moskenes og Å i Vest Lofoten. Det er rolig på Vestfjorden, men likevel tillater værforholdene ikke å se helt til fastlandet.

image

Utsikten fra Reinebringen er kjent fra mange bilder og selv etter å ha vært der allerede før så er det alltid veldig fint igjen å komme opp hit.

imageKjerkfjorden til venstre og Vorfjorden til høyre. Der inne ligger det nok noen tinder som kunne være fine turmål for fremtidige Lofot ferie. Men det er ikke alltid at værgudene spiller med på lag.

imageReinevatnet ved foten til Reinbringen og i bakgrunnen ligger Kjerkfjorden. Lyset er temmelig flat og uten skarpe kontraster fordi det er stort sett overskyet.

imageLangt nede, dvs. 448 meter lenger nede, ligger Reine. Øyer, holmer og skjær er forbundet gjennom E10 som klamrer seg fast hvor det er plass. Oppe til høyre ser en Sakrisøy og Hamnøy og i midten Reine sentrum.

imageUtsikt ned til Reinebringen fra et perspektiv litt lenger opp på fjellet. Stien bærer tydelig preg av de mange turgåere som har allerede vært her oppe.

imageI Lofoten er det rett og slett å velge og vrake mellom toppene. Hver utsikt fra en fjelltopp er for seg selv unik, spesiell i Vest Lofoten. Reinebringen er ikke noe unntak, men de finnes sikkert noen perler som ikke har vært markedsført så hardt som denne toppen. Uansett, utsikten er fantastisk.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *