Botntinden 1217 moh (fra Kilvika)

Publisert den

Først en liten “teaser” slik at du ser litt mer om turen.

View this post on Instagram

May pow plowing. @espenthue

A post shared by Stefan (@stefan.kers) on

 

Kart med GPS spor over turen til Botntinden. På sørsiden av Svartistunellen svinger en av til venstre i retning kraftstasjon. Turen starter fra et tidligere massetipp der veien er stengt med bom.

Turen starter ca. 125 moh og toppen er på 1217 meter. Ser en fra fylkesveien innover til Kilvika ser det nesten umulig ut å komme seg opp til Botntinden fra denne siden, men det er ikke det. Fin spasertur langs asfaltert vei før en ta på seg skiene. Derfra noe bratt terreng før en kommer seg opp i et område med fin og jevn stigning. Siste biten opp til toppen har en mulighet å gå litt rundt og komme seg opp fra baksiden dersom en ikke ønsker å gå sikksakk opp.

Nesten hele turen er mulig å gå slakkere enn 30 grader. Likevel beveger man seg veldig lenge i utløpsområder for skred og er dermed eksponert. Bare rett før en kommer til toppen beveger en seg i terreng som ikke er eksponert. Last ned kart i høyere oppløsning som pdf fil.

Dagens turmål i botn av Kilvika. Toppen ruver høyt over dalen og det er noe vind. Elva er åpen, men natten før er det kommet masse nysnø. Det lover bra med pudder allerede så langt nede.

I midten ser en Helgelandsbukken med sin 1 454 meter som er et landmerke for sjøfarer. Bakom fjellene til venstre ligger Svartisen.

I dag er det tungt å tråkke opp sporet med så mye pudder. Men hva gjør man ikke for en artig nedtur. Sporet peker rett frem til Botntinden.

Litt lenger oppe får en en anelse hva som forventer en på toppen. Allerede her er utsikten nydelig. Helt nederst ligger Kilvika og Holandsfjorden. Helt til venstre ser en Helgelandsbukken.

Majestetiske Helgelandsbukken.

For å komme seg til toppen på Botntinden må en først gå et lite stykke rundt. Fjellveggene på vestsiden faller loddrett ned her.

Nei, det er ingen arktisk ekspedisjon på tross for dunjakken. Siste delen opp til toppen er delvis bratt og krever å gi i sikksakk.

Ryggen før en kommer til toppen. Noen mindre skavler finnes det alltid her. Men ryggen er såpass bred at dette ikke er noe problem.

Utsikten fra toppen av Botntinden. Helt til venstre ser en Svartisen. Høyeste fjell til venstre for Holandsfjorden er Helgelandsbukken. Til høyre ligger så vidt synlig Bjærangsfjellene.

Utsikten på toppen er nok den største belønningen i dag – ser man bort fra en artig nedkjøring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *