Tromsdalstinden 1238 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m.

Turen starter fra parkeringsplassen som ligger ovenfor Asko på Laukslett. På denne turen går man opp Tromsdalstinden fra baksiden.

Rolig tempo med lunsjpause og ikke minst husk å ta noen bilder underveis. Da blir derfor fem timer på denne turen som er på nesten 14 km. Turen starter noen titals meter over havnivå og dermed blir det ca. 1 200 m å gå opp.

Første delen av turen går man opp gjennom skogen og ved ca. 400 moh har man nådd skoggrensen. På helen turen an man holde seg i et terreng som er under 30 grader, men være obs på at enkelte heng er over 30 grader. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Man trenger ikke å gå lenge før man får litt utsikt. Skoggrensen er ikke nådd enda og bakom ligger Ranfjorden som fremdeles er islagt i starten av april.

Det begynner å bli tynt med skog og rett bortover ligger Tromsdalstinden. Min tredje tur i Tromsø og jeg legger merke til at topptur er folkesport her. Det er motorveilignende tilstander mange plasser ettersom det er mange som driver med rando her. Opp i alt er det meldt høy skredfare slik at alle velger trygge toppturer.

Veldig mye småkupert terreng på baksiden av Tinden. Kanskje ikke det mest klassiske toppturterreng, spesielt når man tenker Tromsø.

Mektige fjell ligger sørover i retning Ramfjorden og Balsfjord kommune. Bare kort vei fra Tromsø er det mange toppturmuligeter på begge sider av Ramfjorden.

Er det en ting som er sikker så er det at du ikke er alene på en slik tur. Tromsø er en veldig populær toppturdestinasjon og det har det jobbet mye for. Tilsvarende er det ikke bare lokale, men mange skiturister som tar turen hit.

Føret er nå så som så, men kan nok si det er karakterbyggende forhold. Snøen som falt helga før ble av vinden omgjort til fokk og sastrugi.

Dagens utfordring er å ta et bilde der man tror man er alene. Fungerer rett og slett ikke. Overalt er det randofolk.

Vi nærmer oss toppen, bare den siste flanken og ryggen til Tromsdalstinden er igjen.

På tur opp får man utsikt nedover i Tromsdalen og i retning Tromsø. Bakom ligger et annet lokalt skieldorado, Kvaløya.

Litt før man kommer til toppen åpner seg utsikten østover og mot Lyngen. Men forsiktig bør man være når man går langs ryggen videre til toppunktet. Ikke at man blir en del av statistikken over de som fær ned på en skavl.

Utsikt nordvestover i retning Ringvassøy.

Helt borterst og i sør vises Senja.

En steinkast unna og i øst ser man til Lyngen helt bakerst. Lyngen er vel det området som er mest kjent i Norge for sine teppturmuligheter. Når man ser de nærmeste fjellene her som er en del av Tromsø kommune aner man kanskje at det er uante muligheter i Lyngen. Til høyre ser man så vidt Sørbotn, i midten Fagerfjellet og til venstre Hamperokken.

Breivikdalen som ligger mellom Tromsdalstinden og Hamperokken.

Et kjapt bilde på toppen for å komme seg videre.

Det var nemlig en hau med italienere, franskmenn, sveitsere, tyskere… som skulle gjøre det samme.

Fin utsikt fra toppen og sørvestover i retning Tromsdalen og Tromsø. I bakgrunnen ligger Kvaløya.

Vi er noen av de siste som er på tur ned og får nyte sola som står mye lavere enn i formiddag og gir et helt annet lys nå.

Ikke noen sprut av fersk pudder, men snø er snø. Været var i alle fall upåklagelig og nå har jeg endelig vært en tur på Tromsdalstinden. Skal innrømme at den har ligget der i noen år som en “pain in the ass” når jeg var i Tromsø på jobb, men i dag klaffet det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *